Tallipäällikkö povaa Esapekka Lapille lisää vaikeuksia

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi ja Janne Ferm. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lapin vauhti Chilen MM-rallin avauspäivänä ei kerännyt suuria suosionosoituksia Citroenin tallipäälliköltä Pierre Budarilta.

Lappi oli hitain WRC-tehdastiimien kuljettaja kilpailun kuudella ensimmäisellä erikoiskokeella. Lapille ei tullut isompia virheitä tai teknisiä ongelmia, mutta siitä huolimatta ero kärkeen venähti reilusti yli kahteen minuuttiin.

Lappi on kilpailussa vasta kymmenentenä.

– Esapekalla oli vaikea päivä. Se saattoi johtua kokemuksen puutteesta uudessa rallissa. Auton säädötkin saattoivat olla erilaiset kuin Sebillä (Sebastien Ogier). Hänellä ei välttämättä ollut samanlaista luottoa ajaa kovaa erikoiskokeilla, tallipomo Budar arveli.

Budar povasi Lapille lisää vaikeuksia, sillä suomalainen joutuu ajamaan toisena autona lauantain erikoisokeilla.

– Lähtöpaikalla on suuri merkitys lauantaina. Tiellä on enemmän irtosoraa kuin perjantaina, joten Esapekalla on vaikea päivä edessään. Hän on ensimmäisten joukossa tiellä, joten hänen on vaikea löytää hyvää vauhtia, Budar totesi.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin perjantai-iltapäivän tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262515″ ap mute ]

 

Lapin tallikaveri Sebastien Ogier ajaa kilpailussa toisena avauspäivän jälkeen. Ogier on tiukassa sekuntikamppailussa Toyotan Jari-Matti Latvalan ja Hyundain Thierry Neuvillen kanssa, jotka lähtevät kolmannelta ja neljänneltä sijalta Chilen MM-rallin toiseen ajopäivään.

– Sebastienilla pitäisi olla hyvä lähtöpaikka lauantaina. Toivottavasti hänellä on yhtä hyvä luotto autoon kuin perjantaina. Luotamme, että säädöt sopivat hänelle lauantainakin, Budar sanoi.

Chilen MM-rallissa ajetaan lauantaina kuusi erikoiskoetta, joista ensimmäinen alkaa kello 15.08 Suomen aikaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat