Argentiinan MM-rallin hurja tärsky lamaannutti Esapekka Lapin – ”Ajeltiin ihan terveisiä”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin Esapekka Lappi myönsi, että edellisen Argentiinan MM-osakilpailun raju ulosajo pari viikkoa takaperin vaikutti ajamiseen Chilen rallissa perjantaina.

Pieksämäkeläinen oli perjantain kuudella erikoiskokeella hitain WRC-kuljettaja jäätyään kärjestä reilusti yli kaksi minuuttia. Aikaero on valtava, sillä Lappi ei tehnyt ajovirheitä, eikä C3 WRC:ssä ollut yhtään teknistä ongelmaa.

– Aika iso pettymys tämä on. Sijoitus ei sinänsä merkitse mitään tässä vaiheessa, mutta tuo aikero kärkeen on hurja. Aamulla varsinkin ajeltiin ihan terveisiä. Oletin, että Argentiina ei olisi vaikuttanut, mutta kyllä se taisi niin tehdä, Lappi sanoi perjantain päätteeksi.

– Ajaminen oli koko ajan pumppaamista. En pysty avaamaan kaasua tarpeeksi aikaisin. Jos niin teen, en enää tiedä, pysähtyykö sivuluisu tarpeeksi aikaisin. Vaikeaa on, vaikeaa.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin perjantai-iltapäivän tapahtumista! Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262515″ ap mute ]

 

Lapin tavoin myös Fordin Teemu Suninen oli täysin alamaissa perjantain erikoiskokeilla. Suninen on tuloksissa Lapin edellä yhdeksäntenä. Molemmilla suomalaisilla on lauantaina huonoin mahdollinen lähtöpaikka.

– Huomenna on haastava päivä. Irtosoraa on enemmän. Sen takia voi olla vaikeaa meille, jotka ajavat kärjessä. Keskitytyään omaan ajamiseen. Yritetään olla nopein niiden kuskien joukossa, jotka ajavat samoista sijoista, Suninen tyytyi toteamaan.

– On tärkeää saada kilometrejä tulevaisuutta varten, mutta en tullut tänne ajamaan kahdeksannesta sijasta. Olisin toivonut itseltäni enemmän kyytiä.

Lauantaina Chilessä ajetaan yhteensä kuusi erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat