Nyt mennään isoa kovaa! Näille pätkille Jari-Matti Latvala lähtee jahtaamaan Ogieria

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Chilen MM-ralli jatkuu lauantaina kuudella erikoiskokeella. Rallit.fi analysoi toisen ajopäivän reitin.

Ralli käynnistyi perjantaina Toyotan Ott Tänakin komennossa. Virolaiskuljettaja Tänak johtaa rallia 22,4 sekunnin erolla Citroenin Sebastien Ogieriin, joka saa jahtaajikseen kolmantena olevan Jari-Matti Latvalan ja neljäntenä ajavan Thierry Neuvillen.

Lauantai 11.5.

Lauantaina suunnataan perjantain tavoin kolmen pätkän lenkille etelään, mutta tällä kertaa hieman lähemmäksi huoltoparkkia. Päivän kilpailullisen osuuden pituus on suunnilleen yhtä pitkä kuin perjantaina. Näillä pätkillä on selvästi perjantaita nopeampia osia ja vähemmän teknistä syheröä.

Aikataulu Suomen ajassa
15.08 EK7  Rio Lia 1     20,90 km
16.08 EK8  Maria Las Cruces 1 23,09 km
17.20 EK9  Pelun 1      16,59 km
19.05 HUOLTO Talcahuano
21.08 EK10  Rio Lia 2     20,90 km
22.08 EK11  Maria Las Cruces 2 23,09 km 
23.20 EK12  Pelun 2      16,59 km
       YHTEENSÄ     121,16 km

Päivän avauspätkä on 20-kilometrinen Rio Lia. Se alkaa melko kapeana mutta jouheana. Matkalla on myös kaksi kiperää kapean puusillan ja risteyksen yhdistelmää, joista jälkimmäisestä käännytään leveämmälle tielle kuuden kilometrin kohdalla. Nyt kuitenkin rytmi vaihtelee nopeasta tekniseen. Tiellä on myös isoja ojia, joista saattaa pystyä leikkaamaan.

Rytmi säilyy samanlaisena pätkän loppuun asti, mutta matkalla on pari hankalampaa paikkaa. 15,9 kilometrin kohdalla ajetaan jälleen haastava sillan ylitys kahden ysikymppioikean välissä. Kolme kilometriä myöhemmin taas ajetaan sarja tiukkoja mutkia ennen viimeistä 600 metrin nopeampaa osuutta.

Sääennuste EK7/10:lle Rio Lia (lauantaina klo 8.08 ja 14.08)

Maria Las Cruces on päivän pisin pätkä 23-kilometrisenä. Sen tunnelmaan voi virittäytyä katsomalla tämän videon vuoden 2017 kilpailusta alkaen kohdasta 0.27 päättyen kohtaan 19.53. Sateiset ja sumuiset olosuhteet ovat hyvin brittihenkiset.

 

Pätkä alkaa melko leveällä tiellä mutta kääntyy pian neulansilmäristeyksestä pienemmälle metsäautotielle puolentoista kilometrin ajaksi. Sitten jatketaan taas pätkän aloittaneella leveähköllä ja jouhealla tiellä, jolla on myös muutamia tiukkoja mutkia. 13,6 kilometrin kohdalla ajetaan yli sellaisesta nyppylästä, jolla autot saattavat hypätä hieman sivuttainkin. Kilometriä myöhemmin nopean osuuden katkaisee sarja tiukkoja mutkia suorastaan shikaaninomaisesti. Pätkän lopulla puolestaan ajetaan hakkuuaukeilla todella kovaa.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin perjantai-iltapäivän tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262515″ ap mute ]

 

Päivän kolmas erikoiskoe on Pelun. Se on päivän lyhyin, mutta silti yli 16 kilometriä pitkä. Se voi olla myös koko rallin nopein pätkä.

Tämä erikoiskoe jatkaa siitä, mihin edellinen jäi ja starttaa todella kovavauhtisella hakkuaukeaosuudella, vaikka tie ei olekaan kovin leveä. Oikeastaan ensimmäiset tiukemmat mutkat tulevat vasta yhdeksän kilometrin paikkeilla. Tosin paria kilometriä myöhemmin tie muuttuu kunnon syheröksi. Viimeiset neljä kilometriä puolestaan lasketellaan ja kiemurrellaan alamäkeä kohti Biobio-jokea huikeissa maisemissa.

Citroenin Esapekka Lapilla ja Fordin Teemu Sunisella on epäkiitollinen tehtävä lauantaina, sillä he ovat lähtöjärjestyksessä toisena ja kolmantena. Tietojen mukaan lauantain erikoiskokeilla on rutkasti irtosoraa, joten kisassa kymmenentenä oleva Lappi ja yhdeksänneltä sijalta lauantain pätkille starttaava Suninen jäävät varmuudella lisää kärjestä.

Lue myös nämä