Tallipäällikkö linjasi tavoitteen Ott Tänakille – ”Vaatii raakaa työtä ja energiaa”

M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener on vähintäänkin mielissään siitä, että Ott Tänak palaa brittitiimiin.
Richard Millener ja Ott Tänak
M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener (vas.) ja Ott Tänak ja tekninen johtaja Chris Williams. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport julkisti keskiviikkona Tänakin sopimuksen kaudelle 2023. Tänak tekee paluun tiimiin viiden vuoden tauon jälkeen.

Lue myös: Ott Tänakin sopimus julki – virolaisässä palaa tuttuun tiimiin

Tänak saavutti kuljettajien maailmanmestaruuden Toyotalla kaudella 2019, minkä jälkeen hän siirtyi Hyundain riveihin. Hyundailla hän ei kuitenkaan onnistunut saalistamaan uudelleen MM-titteliä.

Tänak nousi rallin MM-sarjan huipulle M-Sportilla, josta hän lähti kauden 2017 jälkeen.

– Se on merkittävä hetki jokaiselle Dovenby Hallissa (M-Sportin päämajassa), kun näemme Ottin jälleen M-Sportin haalarit yllään, Millener kuvailee.

M-Sport saavutti päättyneellä kaudella vain yhden osakilpailuvoiton, josta vastasi ranskalaiskonkari Sebastien Loeb. Brittitiimissä odotetaan, että Tänakin avulla menestystä tulee enemmän ensi vuonna.

– Meidän ja Ottin tavoite on selkeä: voittaa kuljettajien mestaruus kaudella 2023, Millener linjaa.

– Se vaatii paljon raakaa työtä ja energiaa, jotta voimme saavuttaa tavoitteen. Olemme kuitenkin valmiita tähän haasteeseen. Ottin kaltainen kuljettaja nostaa tallin henkeä ja tahtotilaa.

M-Sportin Ford Puma Rally1 -hybridikilpuri osoittautui kilpailukykyiseksi Loebin hyppysissä, mutta tallin muut kuljettajat eivät pystyneet taistelemaan huippusijoituksista kaudella 2022. Millener uskoo, että Pumalla voidaan haastaa Toyotan ja Hyundain tähdet.

– Saimme paljon kokemusta Pumasta vuonna 2022. Tiedämme auton vahvuudet ja luotamme siihen, että Ott on oikea henkilö ajamaan autolla ja tuomaan meille ansaitsemiamme tuloksia, Millener sanoo.

Rallin MM-kausi käynnistyy tammikuun puolivälin jälkeen Monte Carlon ikonisella osakilpailulla. M-Sport ei ole vielä vahvistanut, ketkä ajavat Tänakin tallikavereina ensi vuonna.

Katso alta kooste rallin MM-kauden 2022 päättäneestä Japanin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat