Quantcast

Talli julkaisi harvinaista materiaalia Ott Tänakin ensimmäisestä testistä Ford Pumalla

Ott Tänak sai ensimaistiaisen Ford Puma Rally1 -kilpurista M-Sportin tiluksilla Pohjois-Englannissa.
Ott Tänak ja Chris Williams
Ott Tänak ja M-Sport Fordin tekninen johtaja Chris Williams. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Ford paljasti viimein keskiviikkona, että Tänak ajaa tallin kilpurilla rallin MM-sarjassa kaudella 2023. Tiimi ei julkistanut sopimuksen pituutta, mutta tiettävästi kyseessä on monivuotinen kontrahti.

Lue myös: Ott Tänakin sopimus julki – virolaisässä palaa tuttuun tiimiin

Tänak kävi jo testaamassa uutta kilpuriaan Englannissa, missä hän pääsi ajamaan M-Sportin yksityisellä testiradalla sekä Greystoken metsässä uteliaiden katseilta piilossa.

M-Sport on julkaissut YouTubessa videomateriaalia Tänakin vierailusta uuden työnantajansa päämajassa sekä Puma-testistä. Sora saa kyytiä, kun Tänak lataa Fordin hybridikilpurilla mutkiin.

Videolta paljastuu mielenkiintoinen hetki: M-Sportin pääpomo Malcolm Wilson on seuraamassa silmä tarkkana Tänakin testiä pätkän varrella. Wilsonin kasvoille leviää hymy sen jälkeen, kun Tänak on viilettänyt hänen ohitseen.

Tallit harvemmin julkaisevat näin yksityiskohtaista materiaalia testipäivistään. Videolla nähdään ja kuullaan muun muassa se, millaisia keskusteluja Tänak käy autosta insinöörien kanssa.

Testipäivän päätteeksi myös Tänakin hymy oli herkässä.

– On mukavaa olla takaisin.

Katso alta M-Sportin julkaisema video Tänakin testipäivästä.

Tänak ajoi M-Sport Fordin kuljettajana viimeksi kaudella 2017. Hän edusti Toyotaa kausina 2018 ja 2019, joista jälkimmäisellä hän valloitti maailmanmestaruuden. Vuodet Hyundailla (2020-22) eivät tuoneet virolaiselle mestaruutta.

Tänak kilpailee ensimmäisen kerran Ford Puma Rally1 -hybridiautolla kauden 2023 avaavassa Monte Carlon rallissa tammikuun puolivälin jälkeen.

Lue myös: Ott Tänak ajoi salatestin ennen isoa uutista – virolaisen sanat vakuuttivat pääpomon

Katso alta kooste kauden 2022 päättäneestä Japanin MM-rallista.

Lue myös nämä