Tällaisella Dacialla Sebastien Loeb starttaa ikoniseen ralliin

Dacia on julkaissut uuden Sandrider-nimeä kantavan autonsa.
Dacian Sandrider
Dacian Sandrider. Kuva: Renault SAS
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

The Dacia Sandriders -tiimi kilpailee autolla ensi vuoden Dakar-rallissa ja erämaarallien MM-sarjassa.

Auton esikuvana on toiminut Dacia Manifesto-auto. Uusi auto luokitellaan T1+-kategoriaan. Autossa on kolmilitrainen V6-kaksoisturbomoottori ja se käyttää Aramcon synteettistä polttoainetta.

– Moottoriurheiluun osallistuminen on Dacialle tapa kokeilla essentialismiaan ja erityisesti sitoutumistaan kohtuuhintaiseen hiilidioksiidipäästöjen vähentämiseen, Dacia toteaa tiedotteessaan.

Sebastien Loeb starttaa kyseisellä kilpurilla vuoden 2025 Dakar-ralliin. Hän on tallin yksi kolmesta tehdaskuljettajasta. Tallin kaksi muuta tehdaskuljettajaa ovat Dakarin viisinkertainen voittaja Nasser Al-Attiyah sekä Cristina Gutierrez.

Dacia Sandrider
Dacia Sandrider. Kuva: Renault SAS

Gutierrez voitti tänä vuonna Dakarin Challenger-luokan ja hänestä tuli vasta toinen nainen, joka on pystynyt voittoon kyseisessä luokassa.

Dacian uuden auton rakentaa brittiläinen Prodrive Renault-konsernin urheiluosaston avustamana.

Sandrider saa kilpailukasteensa lokakuussa, kun talli osallistuu Rallye du Maroc -kilpailuun. Tallin kaikki kolme autokuntaa ovat mukana kyseissä aavikkokisassa.

Vuoden 2024 Dakar-rallissa Loeb oli pitkään kiinni voittotaistelussa, mutta rikkoi autonsa toiseksi viimeisellä etapilla jääden lopulta kolmanneksi. Rallin voittanut Carlos Sainz ja Guillaume de Mevius ehtivät hänen edelleen.

Vuoden 2025 Dakar-ralli ajetaan taas perinteiseen tapaan tammikuussa.

Lue myös nämä