Ott Tänakilla pikainen paluu konttorille – pääsi vauhtiin Keski-Suomen lumilla

Ott Tänak ei ehtinyt juurikaan lepäämään laakereillaan Monte Carlon MM-rallin jälkeen.
Ott Tänak
Ott Tänak vauhdissa Hyundain testialueella. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak teki viime viikonloppuna virallisen paluun Hyundain miehistöön, kun MM-kausi avattiin ikonisella Monte Carlon osakilpailulla.

Tänak ei ollut aivan parhaassa vireessä Montessa, sillä virolaiselle jäi käteen neljäs tila. Tänak piipahti jo kisan alkupuolella hetken penkan puolella, ja lisäksi moottoriongelma söi tärkeitä sekunteja viikonlopun aikana.

Keskiviikkona Tänak teki paluun niin sanotusti konttorille toisenlaisissa maisemissa. Hyundai suorittaa Ruotsin MM-ralliin valmistavat testinsä tällä viikolla tiimin omalla testialueella Keski-Suomessa.

Tänak käynnisti Hyundain testirupeaman Jämsän lähettyvillä. Virolainen pääsi kiidättämään Hyundai i20 N Rally1 -autoa hyvässä talvikelissä, vaikkakin lämpötila oli nollan kieppeillä.

Jos upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa videon täältä.

Hyundai-kuljettajista myös Thierry Neuville ja Esapekka Lappi ajavat omat testipäivänsä myöhemmin tällä viikolla.

Hyundai satsaa tällä kertaa Ruotsin osakilpailun valmistautumisessa vain testeihin. Viime vuonna Lappi kävi ajamassa Rally1-autolla Kuopion SM-rallissa, mutta nyt Hyundai ei ilmoittanut yhtäkään miehistöään kilpailuihin testimielessä.

Tulevana viikonloppuna olisi ollut tarjolla muun muassa SM-sarjaan kuuluva Tunturiralli Rovaniemellä.

– Siitä oli joitain keskusteluja, mutta logistisesti se ei ollut mahdollista, Tänak sanoi Monte Carlon MM-rallin jälkeen.

Lue myös: Ott Tänak menettää arvokkaan mahdollisuuden – ”Se ei ollut mahdollista”

Lue myös nämä