Jari-Matti Latvala vaatii Toyotaan parannusta

Toyotan uuden Rally2-auton MM-debyytti ei ollut aivan täydellinen.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Monte Carlon MM-rallin vaihtelevat olosuhteet tarjosivat kunnon haasteen Toyotan uutukaiselle. Monteen starttasi Toyota GR Yaris Rally2 -autolla kaikkiaan neljä kuljettajaa, joista parhaana maaliin ajoi Sami Pajari.

Pajari sijoittui viidenneksi Rally2-autojen luokassa. Hän jäi lopulta vajaat viisi minuuttia WRC2-luokan voittoa juhlineesta Yohan Rosselista.

– Podium oli tavoite, mutta sitä ei saatu. Sami oli viides ja hänellä oli yksi tosi hyvä erikoiskoeaika, mikä antoi positiivista signaalia. Sami oli vähän varovaisella taktiikalla, eikä halunnut ottaa riskejä, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala arvioi.

– Selvästi meidän pitää parantaa. Kommenttien perusteella auto ei ole hyvän tuntuinen silloin, kun leikataan ja on likaista. Muuten se on tosi helppo ajaa, mutta ei oikein vielä istu liukkaalle ja leikkauksiin. Autoa ei vain ole vielä testattu tarpeeksi. Sitä pitää työstää, Latvala myönsi.

Seuraavassa MM-rallissa Ruotsissa Toyotan uusia kilpureita on mukana peräti seitsemän kappaletta. Olosuhteiden puolesta kilpailun pitäisi sopia huomattavasti paremmin, sillä autoa on kehitetty Suomessa.

Suomalaiskuskeista GR Yariksen rattiin pääsevät Pajari, Mikko Heikkilä ja Roope Korhonen.

– Olen varma, että auto on parempi Ruotsissa. Tällaisessa (Monte Carlon) olosuhteessa olemme päässeet ajamaan vähemmän. Lumella on ajettu enemmän ja se sopii paremmin Samille ja muille suomalaisille, jotka siellä ajavat, Latvala luotti.

– Uskon, että olemme siellä vahvempia. Mutta kuten nähtiin, niin kilpakumppanit ovat myös vahvoja. Tässä luokassa kahdella merkillä (Citroen ja Skoda) ajettiin ihan rinta rinnan. Vaikka auton saa hyväksi, niin kuljettajat ratkaisevat aika paljon. Erot autojen välillä ovat tosi pieniä, Toyota-pomo tähdensi.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 15.-18. helmikuuta Uumajan ympäristössä. Tulevana viikonloppuna Toyotan Rally2-autoja on vauhdissa rallin SM-sarjaan kuuluvassa Arctic Lapland -rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat