Tade Larion kausi päätökseen – ”Lähdetään tietysti ajamaan voitosta”

Tade Lario. Kuva: Cyril Chartier.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nuori helsinkiläinen rallilupaus Taisko ”Tade” Lario päättää kautensa tulevana viikonloppuna ajettavaan Rallye du Var -kilpailuun. Kyseessä on Peugeot 208 Cupin päätösosakilpailu. 

>Edessä on vajaat 200 erikoiskilometriä asfaltilla. Lämpötilat ja olosuhteet voivat vaihdella huimasti yhden kisapäivän aikana.

– Aamulla voi olla pakkasta ja iltapäivällä 20 astetta lämmintä. Pito tulee vaihtelemaan paljon ja leikkauksista tulee varmasti irtosoraa tielle, 21-vuotias rallitähti miettii.

– Saatiin vähän pikakomennus ralliin ja nyt on painettu todella pitkiä päiviä. Nuotitus sujui hyvin ja tänään ajettiin pari vetoa shakedownissa. Kaiken pitäisi olla kunnossa, CHL Sport Auto -tallissa ajava suomalainen jatkaa.

Larion kautta ovat vaikeuttaneet lukuisat tekniset murheet. Nuori rallilupaus on päässyt maaliin kolmessa kisassa ollen kaksi kertaa palkintokorokkeella. Edellinen kisa reilu kuukausi sitten päättyi komeaan kakkossijaan yhdessä kartturi Tatu Hämäläisen kanssa.

Lario on ennen Peugeot 208 Cupin päätöskisaa kokonaispisteissä kuudentena ja junioreissa viidentenä. Nousu mitaleille on puhtaasti matemaattista, mutta Lario hakeekin puhdasta ja nousujohteista kilpailua.

– Sarjassa meillä ei ole enää kuin teoreettiset mahdollisuudet nousta mitaleille. Se vaatii jo paljon epäonnea muilta. Me haetaan ehjää ja puhdasta kisaa. Lähdetään tietysti ajamaan voitosta, mutta pitää olla järki mukana, Lario taustoittaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat