Latvala varoittaa Tänakia – ”Voi olla hieman vaikeuksia Toyotalla”

Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala
Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänak tekee hypyn tuntemattomaan tulevalla MM-rallikaudella, kun hän siirtyy Toyotan riveihin.

Päättyneellä MM-kaudella kolmanneksi sijoittunut Tänak on viettänyt käytännössä koko uransa Fordin ratissa ja kasvanut huippukuljettajaksi M-Sport-tallissa. Toyota-kuljettaja Jari-Matti Latvala on antanut virolaiselle varoituksen sanan siitä, että uusiin kuvioihin siirtyminen voi tuoda mukanaan haasteita.

– Muistan, että minulla oli vaikeuksia hypätä Volkswageniin oltuani vuosia Fordilla. Siirto (Volkswagenilta) Toyotalle oli helppoa, koska minulla oli kokemusta siirrosta. Tänakille siirto M-Sportilta Toyotalle on hänen uransa ensimmäinen, ja silloin voi olla hieman vaikeuksia sopeutua, kun on ollut pitkään vain yhdessä tallissa, Latvala kertoo Motorsport Newsin nettisivuilla.

– Kun siirryin Volkswagenille, minusta tuntui hieman siltä, että se oli Sebastien Ogierin talli – hän oli ollut siellä alusta lähtien. Jos olet tallikaveriasi nopeampi, tilanne on ihan hyvä, mutta jos olet hitaampi, saatat jäädä hieman varjoon, Latvala jatkaa kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Latvala loikkasi Toyotan WRC-talliin viime vuoden lopussa, kun hänen työnantajansa Volkswagen päätti vetäytyä rallin MM-sarjasta. Vuoden aikana Latvala on yrittänyt luoda itselleen parhaat mahdolliset olosuhteet tallissa ja etenkin Toyota Yaris WRC -autossa.

– Olen tehnyt töitä sen eteen, että Yaris on minun autoni, ja nyt Tänakin pitää sopeutua uuteen autoon. Uskon, että meille tulee hyvä kamppailu tallin sisällä, mutta meillä on myös erittäin vahva tiimi ensi vuonna. Haluan olla maailmanmestari, ja mestaruuden saavuttaminen vaatii, että minun pitää olla kaikkia nopeampi – myös Tänakia, Latvala alleviivaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat