Aki Sahilalla vielä pieni oljenkorsi nousta mitaleille Peugeot Cupissa

Aki Sahila
Aki Sahila. Kuva; Bastien Roux.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aki Sahilan rallikausi huipentuu viikonloppuna Peugeot 208 Rally Cupin päättävässä Rallye du Varissa Ranskassa. Asvaltilla ajettava kilpailu pyörähtää käyntiin perjantaina ja päättyy sunnuntaina.

Sainteloc-tallia edustava Sahila on valmistautunut kauden päätökseen hiomalla nuottia paremmaksi kartanlukijansa Rami Suorsan kanssa. Kaksikko ajoi myös Ranskassa yhden testipäivän ennen keskiviikkona alkanutta nuotitusjaksoa.

– Testeissä päästiin pitkästä aikaa ajamaan asvaltilla, kun viimeisin asvalttikisa jäi aika lyhyeen. Silloin ajettiin ainoastaan yksi erikoiskoe ennen keskeytystä, Sahila kertaa tiedotteessaan.

– Hyvin saatiin nyt tuntumaa ja kaikki pitäisi olla säätöjen puolesta kunnossa. Vähän on kyllä sadetta luvattu ja meillä oli täysin kuiva keli testeissä, joten sateen sattuessa joudutaan tekemään muutoksia. Muuten olen tosi tyytyväinen testipäivään.

Rallye du Var on Sahilalle viime vuodelta tuttu kilpailu. Tuolloin nuorukainen joutui keskeyttämään ulosajon seurauksena toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, mutta olosuhteiden tuomat haasteet olivat kuljettajan mieleen.

– Tykkäsin kyllä kisasta, vaikka reitillä on todella liukasta tähän aikaan vuodesta. Täällä ajetaan myös pimeässä, joten haasteita tämä kisa tarjoaa riittävästi, Sahila sanoo.

Kuuden osakilpailun jälkeen sarjan viidennellä sijalla majaileva Sahila voi onnistuessaan nousta vielä mitaleille, mutta siltä osin mänttäläinen on kuitenkin maltillisin mielin.

– Teoriassa voidaan vielä nousta kolmanneksi, mutta se vaatii kai jo vähän muiden epäonneakin. Totta kai täysillä lähdetään rutistamaan, koska sitä kautta saadaan täysi oppi taskuun. Kauden viimeinen kisa, joten podiumille olisi hieno päättää, Sahila toteaa.

Etelä-Ranskan vuoristoteillä ajettava kilpailu on kerännyt viime vuosina lukuisia nimekkäitä osallistujia, eikä tämäkään vuosi jätä kylmäksi. Tällä kertaa kilpailussa nähdään mukana muun muassa rallilegendat Sebastien Loeb, Francois Delecour sekä Gilles Panizzi.

Viikonlopun kilpailussa ajetaan yhteensä 14 erikoiskoetta, joista kolme perjantaina, seitsemän lauantaina ja neljä sunnuntaina. Yhteismittaa näillä on 184 kilometriä.

Lue myös nämä