Tade Lario hakee voittoa Etelä-Ranskan vuoristoteiltä

Tade Lario
Tade Lario ajoi viime viikonloppuna Saksan MM-rallissa. Kuva: Bastian Roux.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nuoren helsinkiläisen rallilupauksen Taisko ”Tade” Larion kiireinen rallikausi jatkuu tänä viikonloppuna Etelä-Ranskan Mendessä. Kyseessä on Peugeot 208 RallyCup -sarjan kauden viides osakilpailu.

Lario suuntaa Menden kauniseen vuoristokaupunkiin yhdessä kartturi Sami Ryynäsen kanssa. CHL Sport Auto -tallissa ajava kaksikko hakee kiharaisesta sorallista palkintopallisijaa.

– Tämä on kauden kolmas sorakisa tässä sarjassa. Tarkoitus on taistella voitosta, sillä jo edellisessä sorarallissa oltiin podiumilla. Ihan kärkipäässä me halutaan taistella, vasta 21-vuotias Lario paaluttaa.

– Pätkät on tosi karkeita sorateitä ja nousuja vuoristossa on paljon. Siinä tekee hyvin eroa, joka parhaiten osaa kiivetä vuorille.

Lario ei ehtinyt kuin kääntyä kotonaan, sillä Saksan MM-rallista nuori rallitähti kotiutui vasta alkuviikosta pitkän ajomatkan jälkeen. Edessä on kaksipäiväinen 147 ek-kilometrin koitos, joten ajamista riittää jälleen. Terre de Lozere -rallissa pätkien nuotitukset tehdään molempien kisapäivien aamuina.

– On tässä tosiaan saanut ajaa, kun vielä kotiin cruisailtiin Saksasta omalla autolla. Tätä varten hommia kuitenkin tehdään. Onhan se upeaa, kun saa ajaa paljon. Ei voi kuin nauttia, Lario hehkuttaa.

– Muutenkin on mahtavaa palata taas soralle. Fiilis on loistava ja auto toimii hyvin. Soralla me ollaan aina oltu nopeita, Tade päättää.

Terre de Lozere -rallissa ajetaan lauantaina kuusi ja sunnuntaina viisi erikoiskoetta. Kyseessä on Peugeot 208 RallyCupin kauden viides osakilpailu. Larion kaksi edellistä kisaa päättyivät keskeytyksiin, mutta nappionnistumiset voivat nostaa helsinkiläisen vielä aivan sarjan kärkikahinoihin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat