Jari Huttunen Tshekin EM-ralliin – ”Meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon”

Jari Huttunen
Jari Huttunen vauhdissa. Kuva: ADAC Motorspot.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarja jatkuu viikonloppuna Tshekin Zlinissä ajettavalla osakilpailulla. Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu Junior U27-luokassa kilpailevaan Opel-kuljettaja Jari Huttuseen, joka on luokan EM-pisteissä toisena.

Huttunen lähtee kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa Tshekin asvalttiteille hakemaan luokkavoittoa ja EM-sarjan kärkipaikkaa. Hänen kovin haastajansa on tallikaveri Chris Ingram, jolla on kahdeksan pisteen etumatka pistetaulukossa ja kauden aiemmista kolmesta osakilpailusta kaksi voittoa. Huttusen saldona on yksi voitto, yksi kakkossija ja yksi tekniikkakeskeytys.

Edellisen osakilpailun Puolassa voittanut Marcus Grönholmin suojatti lähtee kilpailuun hyvistä asetelmista, sillä viime viikonlopulta on takataskussa Saksan MM-rallin luokkavoitto ja paljon asfalttikilometrejä. Perjantaiaamuna ajetulla Tshekin rallin testierikoiskokeella Huttunen ajoi luokkapohjat niukalla 0,8 sekunnin erolla Ingramiin.

– Meillä kolme osakilpailua jäljellä, joten tämä kilpailu on EM-sarjan kannalta vedenjakaja. Ingramin edellä pitää maaliin tulla ja käytännössä se tarkoittaa samalla sitä, että kärkivauhtia pitää ajaa. Meille tämä on ensimmäinen kerta täällä ja Chris on ajanut tämän kisan aikaisemminkin, mutta siitä huolimatta meillä on mielestäni hyvät mahdollisuudet voittoon, Huttunen kertoo.

Nopeista asfalttiteistä tunnetussa Tshekin osakilpailussa ajetaan 15 erikoiskoetta, joilla on pituutta yhteensä 204 kilometriä.

– Nuotituksen perusteella reitti on haastava. Erikoiskokeilla on paljon nopeita osuuksia, joilla tie on pomppuinen ja auton käyttäytymistä on vaikea arvioida kisavauhdissa. Toisaalta osa pätkistä oli asfalttisprintin kaltaisia hitaita pyörityksiä.

Tshekin EM-ralli käynnistyy myöhään perjantai-iltana Zlinin kaupungin keskustassa ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Lauantaina kilpailijoilla on edessään kahdeksan erikoiskoetta. Myös sunnuntai on täysi ajopäivä, kun vuorossa on kuusi erikoiskoetta ja 95 EK-kilometriä. Maaliin kilpailijat saapuvat sunnuntaina kello 17 Suomen aikaa. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 36.

Rallin EM-sarja, luokka U27 2017 pistetilanne top 5, 3/6 osakilpailun jälkeen:

1. Chris Ingram, Iso-Britannia, 83
2. Jari Huttunen, Suomi, 75
3. Aleks Zawada, Puola, 62
4. Filip Mares, Tshekki, 57
5. Bugra Banaz, Turkki, 44

Lue myös nämä