Kalle Rovanperä hehkuttaa hienoa mahdollisuutta: ”En ole ikinä sellaista ajanut”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä ja Risto Pietiläinen. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä oli yksi niistä kahdeksasta kuljettajasta, jotka pääsivät viimeiseen vaiheeseen Hyundain kehitysohjelmassa.

Hyundai hakee riveihinsä lupaavaa nuorta kuljettajaa, jolle tiimi tarjoaa R5-luokan auton WRC2-luokkaan ensi vuoden rallin MM-sarjassa. Ensimmäiseen vaiheeseen otettiin kaikkiaan 17 kuljettajaa, joista yhdeksän karsittiin pois.

– Siellä käytiin tehtaalla jutustelemassa, ja siellä oli haastatteluita. En tiedä, mitkä heidän kriteerinsä olivat, mutta CV saattoi vähän vaikuttaa ja tietenkin myös se, mitä mieltä he itse olivat henkilöstä, Rovanperä kertaa Rallit.fille kokemuksiaan avausvaiheesta.

Rovanperän lisäksi myös toinen lupaava suomalaiskuljettaja, Jari Huttunen, eteni päätösvaiheeseen, jossa kuljettajat istutetaan Hyundai i20 R5 -autoon. Kuljettajat antavat valitsijaraadille näyttöjä sekä soralla että asvaltilla jossain vaiheessa syyskuuta.

– Onhan se hienoa, kun pääsee kokeilemaan autoa. En ole ikinä sellaista ajanut. Ja parhaassa tapauksessa sieltä voisi päästä heidän kuljettajakseen, Rovanperä hehkuttaa.

Rovanperän mukaan hänen valinnalleen uudeksi Hyundai-kuljettajaksi saattaa olla yksi este.

– Minulla ei ole ensi vuonna mahdollisuutta ajaa kaikkia kisoja ajokortin takia. Täytyy katsoa, mitkä ovat Hyundain kriteerit. Siellä saattaa olla sopivampiakin ukkoja heidän kriteereilleen. Mutta katsotaan, miten se menee, Rovanperä sanoo.

Rovanperä saa ajaa poikkeusluvalla ajokortin Suomessa jo tänä syksynä täyttäessään 17 vuotta. Se mahdollistaa suomalaislupauksen osallistumisen lokakuun lopulla ajettavaan Walesin MM-ralliin. Rovanperän suunnitelmissa on ajaa valikoiduissa MM-ralleissa ensi vuonna, mutta kaikkialla se ei ole mahdollista alle 18-vuotiaalle.

Valittiinpa Rovanperä uudeksi Hyundai-kuskiksi tai ei, puuppolalaisen pullat ovat hyvin uunissa. Huhuissa Rovanperää on viety M-Sport-tallin Ford Fiesta R5 -auton puikkoihin ensi vuodeksi. Tallipomo Malcolm Wilson on tehnyt selväksi, että hän haluaisi suomalaispilotin autoonsa.

Rovanperä osallistuu tänä viikonloppuna Latvian rallisarjan osakilpailuun Etelä-Virossa. Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa kisassa sarjan mestaruus. Lue lisää aiheesta ja Rovanperän ennakkotunnelmat täältä!

Lue myös nämä

  • Uusimmat