Suomalaistoivolla ”vuosipäivä” MM-rallissa: ”Toivottavasti voimme juhlistaa tätä”

Sami Pajarin ja kartanlukija Enni Mälkösen kausi rallin MM-sarjassa jatkuu torstaina käynnistyvässä Sardinian osakilpailussa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pajari kilpailee WRC2-luokassa Toksport-tallin Skoda Fabia RS Rally2 -kilpurilla. Vuosi sitten Pajari teki WRC2-debyyttinsä juuri Sardinian saarella.

– Vuosi on mennyt nopeasti ja paljon on tapahtunut siinä ajassa. Tiimille on tullut käyttöön uusi autokin. Tiimi on todella huippu, ovat olleet sitä aina. Eiköhän tässä vuoden aikana minullekin ole tarttunut siitä huippuosaamisesta kehitystä matkaan. Toivottavasti voimme juhlistaa tätä vuosipäiväämme onnistuneella tuloksella, Pajari suunnittelee tiedotteessaan.

Sardinian perinteikäs soraralli on uudistunut jonkin verran viime vuodesta. Rallin keskuspaikka sijaitsee tällä kertaa Olbian kaupungissa.

– Yleensä täällä on aika kapeitakin, tarkasti ajettavia osuuksia, mutta välissä on sitten sellaisia makeita vauhdikkaampiakin nautiskeluosuuksia. Reitti on aika lailla muuttunut, siellä on toki vanhoja osuuksia mukana, mutta taitaa avauksena ajettavaa yleisöpätkää lukuun ottamatta kaikissa muissa olla muutoksia ja ihan uuttakin mukana, Pajari kertoo.

Pajari keräsi uudella Skodalla sorakokemusta pari viikkoa sitten ajetussa Portugalin MM-rallissa, jossa hän ei ajanut WRC2-luokan pisteistä. Sardiniassa suomalainen on mukana pistetaistossa.

– Päivän verran ajoimme testiä ja melko samanlaisilla säädöillä olemme kuin Portugalissa. Sikäli tänne on nyt helpompi lähteä, kun on tavallaan tuntumaa jo kisan verran alla. Aika rajuahan täälläkin on, mutta oma tuntemus olisi, että Portugalissa on enemmän irtolohkareita, joiden seassa ajetaan, ja täällä pinta on jotenkin selkeämpi.

– Viime vuonna täällä oli kisan aikana jopa 40 asteen helteitä. Nyt on ennustettu olosuhteet siihen 25 asteen tuntumaan, mutta on mahdollisuuksia jopa sateisiinkin. Alkuviikon ennusteet sateesta eivät toteutuneet, kunnes tiistaina sitten hanat aukesivat, joten kisan säätä on vaikea ennustaa, Pajari sanoo.

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi! Jaksossa äänessä on muun muassa Teemu Suninen, joka on lähellä huippupestiä rallin MM-sarjassa. Voit kuunnella jakson myös Spotifyssä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Pajari on WRC2-luokan pisteissä seitsemäntenä ennen Sardinian rallia. Lahtelainen sijoittui luokassaan kolmanneksi Ruotsin MM-rallissa helmikuussa ja viidenneksi Kroatian asvalttikisassa huhtikuussa. Lisäksi Pajari on mukana WRC2 Challenger -sarjassa, jossa hän on kolmantena.

Sardinian MM-ralli käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Katso alta Sardinian MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat