Suomalaistoivolla surkea tuuri MM-rallissa – ”Olosuhteet olivat todella rajut”

Hyundain junioritiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen eivät saalistaneet Sardiniasta ainoatakaan pistettä WRC2-luokassa.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantaina keskeyttämään joutunut suomalaiskaksikko ajoi kuitenkin rallin maaliin, sijoittuen WRC2-luokan lopputuloksissa sijalle 24.

CHL Sport Auton Hyundai i20 N Rally2 -autolla kilpailevat Lindholm ja Reeta Hämäläinen myönsivät, että kisasta tuli iso pettymys. Vaikka toiveet olivat korkealla, ei kisasta muodostunut ennakko-odotusten mukaista kilpailua. 

Hankaluudet alkoivat jo rallin avauspäivänä perjantaina, kun päivän kolmannella erikoiskokeellaa tiestä kaivautunut terävä kivi viilsi reiän renkaan kulutuspintaan ja sitä seuranneessa renkaanvaihtotilanteessa kului vajaat kaksi minuuttia. Sijoitus putosi WRC2-luokassa sijalle 20, jota Lindholm kohensi päivän viimeisellä pätkällä kolme sijaa.

Epäonni jatkui lauantaina, kun yhden renkaanvaihdon lisäksi suomalaiskaksikko joutui keskeyttämään päivän neljännellä pikataipaleella jäähdytinrikkoon. Hyundain etupuskuri raapaisi maata. Puskuri rikkoutui osumasta ja sen seurauksena yksi puskurin paloista osui jäähdyttimeen tehden siihen reiän.

Kaksikko pysähtyi ja paikkasi jäähdyttäjän, mutta päivä päättyi jäähdytysveden puutteen takia keskeytykseen. 

– Tukimme erikoiskokeella vuodon, mutta meillä ei ollut jäähdyttäjään tarpeeksi vettä, joten jouduimme keskeyttämään. Olosuhteet olivat tänä vuonna täällä todella rajut, Lindholm huomautti.

Rallin viimeisen kilpailupäivän suomalaiskaksikko ajoi ongelmitta maaliin. Tällä kertaa MM-pistepussiin ei karttunut pisteitä, mutta tärkeää kokemusta sen sijaan.

– Tämä oli ensimmäinen karkea ja hidas sorakisa meille Hyundailla. Oli todella tärkeää päästä tällaisen rallin maaliin, ja kerätä meille sekä tiimillemme tulevaa varten kokemusta. Nyt kun meillä oli kaksi autoa kisassa mukana, niin saimme kerättyä erilaisia näkemyksiä ja kokemusta tulevaa varten, Lindholm toteaa.

– Automme ajettavuus oli koko rallin ajan hyvä ja tasapainoinen, ja tykkäsin ajaa sitä. Etenkin ensimmäisellä ajokerralla erikoiskokeiden teknisillä ja hitailla osuuksilla olimme vahvoilla. Meillä oli tänä vuonna valitettavasti vain poikkeuksellisen huonoa tuuria matkassamme.

Lue myös nämä