Toyotan nokkamies lähetti viestin Ott Tänakille

Toyotan kilpailusta Sardinian karkealla soralla muodostui iso pettymys.
Akio Toyoda
Akio Toyoda on intohimoinen rallimies. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier menetti voittonsa viimeisellä erikoiskokeella, kun rengasrikon takia Hyundain Ott Tänak nousi niukalla 0,2 sekunnin erolla voittajaksi. Valmistajien pisteiden kannalta voiton lipeäminen ei merkannut mitään, mutta tietenkin se korpesi koko tallia.

Vielä suurempi pettymys oli Toyota-kuskien ylipäätään vaisu vauhti sunnuntaina. Tänak ja Thierry Neuville pesivät koko Toyotan kolmikon ja saalistivat maksimipisteet supersunnuntailta. Toyotan nokkamies Akio Toyoda valoi uskoa talliinsa, vaikka jälleen voitto Sardiniassa lipsahti kilpailijalle.

– Sardiniassa tienpinta on uskomattoman haastava ja tuo omat vaikeutensa sekä tiimille että autoille. Olemme voittaneet siellä vain kerran, kun Seb oli ykkönen kaudella 2021. Tällä kertaa Seb ja Vincent (kartanlukija Landais) ajoivat todella hyvin rankassa kisassa, mutta voitto lipesi viime metreillä, Toyoda kirjoittaa.

– Ero oli vain 0,2 sekuntia, mikä on tietenkin valtava pettymys, mutta tällaista ralli on. Meidän tiimimme vihaa häviämistä. Varmasti käännämme tämän pettymyksen yhdessä voimaksi ja haemme voittoa heti seuraavasta kisasta.

Lopuksi Toyoda lähetti vielä viestin Tänakille, joka on autonvalmistajan isolle pomolle tuttu mies. Tänak voitti Toyotalla maailmanmestaruuden viisi vuotta sitten. Kyseiselle kaudelle mahtui myös raju pettymys Sardiniassa.

– Olin paikalla vuonna 2019 Sardinian rallissa ja seurasin sinun suoritustasi. Silloin koit ison pettymyksen, mutta sait siitä varmasti nyt korvauksen. Isot onnittelu Ott, Toyoda sanoo.

Vuonna 2019 Tänak menetti Sardinian rallin voiton samaisella Sassari-Argentieran erikoiskokeella. Tänak lähti Power Stagelle lähes puolen minuutin johtoasemassa, mutta tippui viidenneksi tekniikkavian vuoksi. Tuolloin voittoa juhli lopulta Hyundain Dani Sordo.

Lue myös nämä