Nyt riitti! Jari-Matti Latvala sanoi suorat sanat

Toyotan WRC-talli koki ison pettymyksen Sardinian MM-rallissa sunnuntaina.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rengasrikko tiputti Ogierin ykköstilalta 0,2 sekunnin erolla toiseksi Hyundain Ott Tänakin taakse. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kuitenkin huomautti, että rallin MM-sarjan uuden pistelaskusysteemin myötä voiton menettäminen oli lähinnä vain imagotappio.

Ogier oli jo lauantaina varmistanut Toyotalle pitkän kisan voiton. Sunnuntaina pisteet menivät Hyundain laariin murskaavalla erolla, kun Tänak ja Thierry Neuville ajoivat maksimipisteet.

– Trendinä on ollut, että olemme pystyneet voittamaan ralleja ja taistelemaan voitoista. Erot ovat tulleet juuri sunnuntaipäiviltä, Latvala sanoi Rallit.fille.

– Hyundai tai heidän kuljettajansa ovat pystyneet venymään enemmän sunnuntaisin. Siitä ero valmistajien sarjassa on muodostunut.

Vaikka Hyundain etumatka valmistajien sarjassa ei ole kuin 13 pistettä, tähdentää Latvala, että fokusta on muutettava. Edessä on toki Toyotalle suosiollisia nopeita soraralleja, mutta jatkossa voittojen varmisteleminen ei enää riitä.

– Jotain täytyy tehdä. Suorituskykyä on nostettava, jos mielitään mestaruudesta ajaa. Toki seuraavat rallit ovat nopeita kisoja, Puola, Latvia ja Suomi, joiden pitäisi sopia meidän kuljettajille ja meidän autollemme paremmin, Latvala totesi.

– Toki sunnuntaita täytyy teroittaa. Ehkä sitä riskikynnystä pitää pystyä nostamaan. Se että miettiikö rallin kokonaisvoittoa, niin sillä ei ole tässä järjestelmässä niin isoa merkitystä kuin sillä, että pystyy sunnuntaina iskemään ja ottaa maksimipisteet sunnuntaina.

Neuville otti Sardiniassa sunnuntaina täydet 12 pistettä, vaikka keskeytti lauantaina. Tänak puolestaan napsi sunnuntaina kymmenen pistettä. Lisäpisteet ovat äärimmäisen tärkeitä niin valmistajien kuin varsinkin kuskien MM-sarjassa.

– Tänak oli lauantain jälkeen toisena, mutta pystyi sunnuntaina venymään. Se auttaa häntä hirveästi kuljettajan pisteissä, Latvala huomautti.

Lue myös nämä