Suomalaistoivo taistelee rallicross-mestaruudesta Los Angelesissa – ”Tarjolla hyvät palkintorahat”

Tommi Hallman suuntaa ensi viikoksi Los Angelesiin, missä ajetaan rallicrossin Nitro RX -sarjan finaalikilpailu.
Tommi Hallman
Tommi Hallman. Kuva: Qba Nitka
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hallman, 22, saavutti viime vuonna sarjan NEXT-luokan Euroopan mestaruuden. Los Angelesissa on jaossa koko sarjan mestaruus.

– Olisihan se hienoa tehdä historiaa, kun kyseessä on ensimmäistä kertaa ajettava Nitro-sarjan maailman finaali. Ja tietysti oman uran kannalta ei siitä ainakaan haittaa olisi, jos saisi hyvän tuloksen aikaan, Hallman kertoo tiedotteessaan.

Euroopan sarjassa kuopiolainen teki vakuuttavaa jälkeä voittamalla kuudesta osakilpailusta neljä. Hallman nousi palkintokorokkeelle jokaisessa Nitro-kisassa.

Yhdysvalloissa Hallman tavoittelee mestaruutta ruotsalaisen Fären-tiimin kalustolla.

– Menestysmahdollisuudet maailman finaalissa pitäisi olla aika hyvät, kun katsoo voitto- ja podiumprosenttia viime vuodelta. Finaalissa tarjolla on lisäksi hyvät palkintorahat, niin sekin on erinomainen ”porkkana” lähteä mukaan, Hallman sanoo.

Hallmanille lähtötilanne tulevaan kilpailuun eroaa aiemmasta siten, että nyt vuokrakaluston lisäksi myös mekaanikot tulevat muualta kuin omasta tiimistä. Osallistuminen Nitro-sarjan maailman finaaliin sai sinettinsä aivan viime hetkillä.

– Kun ajoin Euroopan sarjaa, niin siinä samalla mietin, että hienoa se olisi myös osallistua maailman finaaliin ja varsinkin sen jälkeen, kun Euroopan sarja meni niin hyvin. Färenin tiimin kanssa saatiin lopulta hyvä sopimus aikaan melko lailla viime hetkillä. Neuvoteltiin sitä ennen muutaman muun tiimin kanssa, mutta ne eivät johtaneet haluttuun tulokseen, Hallman taustoittaa.

https://twitter.com/NitroRallycross/status/1632866699790946304?s=20

Finaalin näyttämönä toimii Glen Helen Raceway Los Angelesissa. Rata on isännöinyt Nitro-sarjan kilpailua aiemmin kaksi kertaa, mutta Hallmanille rata on tullut tutuksi vain videoiden kautta.

– Itselleni kyseinen rata on uusi tuttavuus, ja kaiken lisäksi osa kilpakumppaneista on ajanut siellä aiemmin. Mutta onhan se tilanne ollut aiemminkin tällainen. Nopeasti sen uuden radan oppii, eli ei tämä tilanne aiheuta juurikaan huolta ennen kilpailua, Hallman vakuuttaa.

Nitro-sarjan finaalikilpailu on ohjelmassa 18.-19. maaliskuuta.

Lue myös nämä