Quantcast

Chilen rallitähti pyrkii MM-sarjan Rally1-autoon – ”Se on hullu ajatus”

Chileläiskuljettaja Alberto Heller toivoo pääsevänsä huippukalustolla MM-kotiralliinsa ensi syksynä.
Alberto Heller
Alberto Heller kilpaili Ford Fiesta R5 -autolla vuoden 2019 Chilen MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Chilen MM-ralli palaa tänä vuonna MM-sarjaan, kun se ajetaan syys-lokakuun taitteessa. Edellisen ja toistaiseksi ainoan kerran Chile isännöi MM-osakilpailua kaudella 2019.

Heller, 29, oli neljä vuotta sitten mukana Chilen MM-rallin WRC2-luokan kisassa, jonka kärkikamppailusta hän keskeytti ulosajoon viimeisenä kilpailupäivänä. Tulevassa Chilen MM-rallissa Heller haluaisi saada näyttöpaikan pääluokan Rally1-hybridiautolla.

– Se on aina ollut yksi unelmistani, että pääsen ajamaan MM-sarjan huippuluokan autolla. Olemme alkaneet tehdä töitä tämän projektin eteen ja katsomme, voimmeko tehdä jotain tulevaisuudessa, Heller kertoi chileläisen KM1-sivuston YouTube-haastattelussa.

– Se on hullu ajatus, jota olen pyöritellyt päässäni. Mutta haluan toteuttaa sen.

Rallin MM-sarjan WRC-talleista M-Sport Fordilta ja Toyotalta on mahdollisuus vuokrata kalusto MM-osakilpailuun. Toyotalta on tosin tarjolla tiimin neljäs Rally1-kilpuri vain niihin kisoihin, joissa Sebastien Ogier ei aja tällä kaudella.

Viime vuonna Chilen rallimestaruuden voittanut Heller uskoo, että hän voi saada Rally1-auton kotikisaansa.

– Olen ajanut MM-osakilpailuissa ja saanut tarvittavat kontaktit. Tunnen oikeat ihmiset, jotta voin toteuttaa tämän. Tiedämme, ettei se ole helppoa, mutta se on saavutettavissa, Heller sanoi.

– Olemme aloittaneet alustavat keskustelut, mutta ne eivät ole vielä pitkällä. Mitään ei ole vahvistettu, mutta haluamme kilpailla Rally1-autolla Chilessä.

Chilen soraralli on kauden 11. osakilpailu, joka on ohjelmassa 28. syyskuuta – 1. lokakuuta. Seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Meksikossa.

Katso alta, mitä Meksikon MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat