Quantcast

Mikko Heikkilä johtaa sensaatiomaisesti EM-rallia, isäntämaan tähdellä raju ulosajo

Ralliautoilun puolustava Suomen mestari Mikko Heikkilä on avannut urakkansa EM-sarjassa upeasti.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä johtaa Portugalin EM-rallia lauantain ajopäivän jälkeen 4,2 sekunnin erolla ennen entistä WRC-kuskia Mads Östbergia. Kolmannella sijalla oleva, niin ikään rallin MM-sarjasta tunnettu Hayden Paddon, on jäänyt Heikkilästä 17,2 sekuntia.

– Meni yllättävän hyvin. Urat olivat yllättävän syviä. Minulla on ongelma akun kanssa, joten minun on mentävä, Heikkilä tokaisi päivän viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Edellisen kerran suomalaiskuski on johtanut EM-rallia kaudella 2014, kun Esapekka Lappi ajoi ykköseksi Valais-rallissa Sveitsissä.

– Täytyy sanoa, etten olisi uskonut ennen rallia, että lähdetään johdossa sunnuntaihin. Pientä probleemaa on ollut auton kanssa, pop-off-venttiili temppuili lenkin alussa ja siinä menetettiin jonkin aikaa, ja seiskalla meni laturin hihna poikki, joten saatiin siirtymälle sopivasti tekemistä, Heikkilä sanoi.

– On tämä kivaa, kun saadaan kyyti kohdalleen aivan uusissa olosuhteissa ja uudessa rallissa. Täytyy silti muistaa, että puolet rallista on vielä ajamatta. Täysi keskittyminen huomiseen.

Yhteensä kolme erikoiskoetta peruttiin lauantaina huonon sään vuoksi. Portugalilaiskuski Armindo Araujo vastasi lauantain hurjimmasta ulosajosta, mutta onneksi vammoilta säästyttiin.

– Ikävä kyllä Armindo Araujo ja Luís Ramalho kärsivät ulosajon EK7:lla ja he ovat ulkona kisasta. Skoda-miehistö ei kuitenkaan kokenut fyysisiä vammoja, mutta heidät on viety varotoimenpiteenä sairaalaan tarkistuksiin, EM-sarja tiedotti lauantai-iltana.

Hyundain WRC-tähti Craig Breen johti kisaa vielä kuudennen pätkän jälkeen, mutta kärsi seuraavalla EK:lla rengasrikon, mikä tiputti irlantilaisen liki kolmen minuutin päähän kärjestä sijalle yhdeksän.

Neljäntenä rallissa ennen sunnuntain kahdeksaa erikoiskoetta on virolainen Georg Linnamäe, joka on jäänyt kärjestä 21,3 sekuntia. Latvialainen Martins Sesks on viidentenä ennen Unkarin Miklos Csomosia ja Ruotsin Tom Kristenssonia.

Katso alapuolelta kooste Portugalin EM-rallin aika-ajoerikoiskokeen tapahtumista. Kilpailun tilanne on videon alla.

Portugalin EM-rallin tilanne EK9/17 jälkeen:

 1. Mikko Heikkilä Skoda  46.04,4
 2. Mads Östberg  Citroen  +4,2
 3. Hayden Paddon  Hyundai  +17,2
 4. Georg Linnamäe Hyundai  +21,3
 5. Martins Sesks  Skoda   +37,7
 6. Miko Marczyk  Skoda   +43,0
 7. Miklos Csomos  Skoda  +1.35,3
 8. Tom Kristensson Citroen +2.15,9
 9. Craig Breen   Hyundai +2.43,1
10. M. Franceschi  Skoda  +3.01,9 

Lue myös nämä

 • Uusimmat