Suomalaislupauksen huima putki jatkui Unkarin EM-rallissa – ”Tehtiin aivan maksimit”

Sami Pajari. Kuva: Bastien Roux / DPPI

Viikko sitten rallin MM-sarjan juniorimestaruuden voittanut Sami Pajari ja kartanlukija Marko Salminen jatkoivat loistavia otteitaan myös rallin EM-sarjan puolella voittamalla Unkarin osakilpailun ERC3-junioriluokan.

Pajari nousi samalla luokan pistejohtoon ennen kauden viimeistä osakilpailua, joka ajetaan Kanariansaarilla vajaan kuukauden päästä.

Perjantaina startanneen Unkarin osakilpailun ERC3-junioriluokka kulki vahvasti suomalaiskomennossa lähes koko kilpailun ajan. Perjantain ainoalla erikoiskokeella Pajari avasi vahvasti, rallicross-radalla ajettu pyöritys sujui pohja-ajan arvoisesti.

– En yleensä tykkää mikkihiiri-pätkistä, mutta tästä jotenkin tykkäsin, kertoi Pajari.

Lauantaina ohjelmassa oli kuusi erikoiskoetta. Päivähuollossa Pajari oli viisi sekuntia luokan kärjessä ajanutta Jean-Baptiste Franchescia perässä.

– Jarrujen kanssa tuli odottamattomia ongelmia ja oli otettava varovaisemmin, Pajari sanoi.

Huollon jälkeen kovin kilpakumppani Franceschi oli ongelmissa, kun ranskalainen spinnasi nopealla osuudella ja valahti puolen minuutin päähän kuudenneksi. Yötauolle saavuttiin Pajarin johtaessa 7,1 sekunnin erolla tiimikaveri Jon Armstrongiin. Samaan aikaan Franceschi oli hilannut itsensä jo neljänneksi.

– Vaikea päivä, kaikilla taisi olla jonkinlaisia ongelmia. Huomenna (sunnuntaina) on kuitenkin vielä pitkä päivä, jonka aikana voi tapahtua vielä mitä tahansa, kertasi Pajari lauantain päätteeksi.

Sunnuntain seitsemän erikoiskokeen rypistys alkoi suomalaisparin antaessa muille totaalisen tyrmäyksen. Suomalaiset lensivät kolmeen pohja-aikaan ja nappasivat luokkavoiton lopulta 23,2 sekunnin erolla ennen Armstongia.

– Tämä oli todella tärkeä viikonloppu mestaruuskamppailua ajatellen. Erinomainen viikonloppu – tuntuu, että tehtiin aivan maksimit. Tämä oli hyvä kisa meille ja koko tiimille. Viikonloppu ei ollut helppo, mutta tulos oli loistava, Pajari hehkutti.

Kanarialla ajettavaan EM-ralliin lähdetään siis suomalaisjohdossa, mutta voi olla, että Pajari tarvitsee voiton kauden päätöskisasta. Lopullisista pisteistä pudotetaan heikoin tulos pois, ja tällä kaudella kolme voittoa ottaneelle Franceschille tuli ”nollakisa” kauden avanneessa Puolan rallissa. Kahdesti voittoa juhlineen Pajarin huonoin tulos on Tshekistä tullut viides sija.

Pajari on pistetaulukossa 13 pistettä Franceschin edellä Unkarin rallin jälkeen. Jos heikoimmat tulokset pudotetaan tässä vaiheessa pois, etu on ranskalaisella kahdeksan pisteen turvin.

ERC3-junioriluokan mestari saa tuntuvan palkinnon ensi kaudelle. Jos Pajari nappaa tittelin, hän saa täyden ajopaketin EM-sarjan ERC-junioriluokkaan Ford Fiesta Rally3 -autolla vuodeksi 2022.

MM-sarjan JWRC-luokan mestaruudesta Pajari kuittaa palkinnoksi joko Ford Fiesta Rally2 -auton, jolla hänen pitää kilpailla MM-sarjan WRC2-luokassa ensi kaudella, tai ajopaketin WRC3-luokkaan Ford Fiesta Rally3 -kilpurilla.