Kartturilta murtui kuusi kylkiluuta rajussa ulosajossa EM-rallissa, kuljettajan poika rysäytti ulos samassa paikassa

Norbert Herczig
Norbert Herczig. Kuva: FIAERC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kotikisaansa ajanut Norbert Herczig rysäytti rajusti ulos tieltä Unkarin EM-rallin sunnuntain avauserikoiskokeella Erbobenyen maalipäässä. 

Toisena kisassa ollut Skoda-kuski selitti tapahtunutta EM-sarjan verkkosivuilla.

– Onnettomuus tapahtui pätkän lopussa. Tie oli kostea ja valkoinen asvaltti liukasta kuin jää. Monet kuskit lipsauttivat siinä kohdassa. Auto lähti luisuun jarrutuksessa, ja tuntui kuin tie olisi lähtenyt auton alta. Ei siinä ollut merkkejä, että jotain voisi käydä, Herczig tilittää.

Ramón (kartanlukija Ferencz) ei ollut varautunut törmäykseen. Me loukkasimme itseämme ja häneltä murtui kuusi kylkiluuta. Minulle tuli vain mustelmia ja myös ranteitani särkee. Pitää odotella tarkempien tutkimusten tuloksia.

Tragikoomiseksi tilanne muodostui, kun myös Herczigin poika Patrik rysäytti ulos tieltä samassa kohdassa.

– Ironista kyllä myös poikani ajoi ulos samassa mutkassa, vaikka olin soittanut hänelle ambulanssista ja kehottanut ottamaan sen kohdan tarkasti, Herczig manaa.

– Se oli kuitenkin positiivista, että vauhtimme oli kisassa hyvää. Toivottavasti Ramón toipuu nopeasti. Iso kiitos kaikille tuesta.

Rallin voittoon ajoi lopulta venäläiskuski Nikolai Grjazin reilun puolen minuutin erolla ennen Mads Östbergia. Norjalainen Andreas Mikkelsen varmisti EM-sarjan voiton sijoittumalla seitsemänneksi. Mikkelsen juhli viikko sitten myös MM-sarjan WRC2-luokan mestaruutta.

Kauden viimeinen EM-ralli ajetaan Kanariansaarilla marraskuussa.

Katso alapuolelta video Herczigin ulosajosta.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat