Suomalaislupauksella huima putki rallin MM-sarjassa – ”Taisi tulla yksi erikoisimmista voitoista”

Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka ylsivät Sardinian MM-rallissa puhtaaseen hattutemppuun
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Timo Anis
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaiskaksikko voitti WRC3-luokan tällä kaudella kolmannen kerran peräkkäin. Luokan pisteissä Korhonen kasvatti piste-eroa seuraavaan jo 23 pisteellä. Korhonen ja Viinikka ovat juhlineet MM-rallin luokkavoittoa myös Ruotsissa ja Portugalissa.

Korhonen kohtasi rallin aikana monia vaikeuksia, mutta ajoi jokaisen kilpailupäivän jälkeen luokan kärjessä.

– Taisi tulla yksi erikoisimmista voitoista. Aika kummallinen kisa luokassamme kaiken kaikkiaan. Kyllä nyt sattui ja tapahtui käytännössä jokaiselle autokunnalle. Tämä oli myös meille hyvä opetus siitä, miten tällaisissa olosuhteissa tulee WRC3-luokan autolla ajaa, vaikka kyllä tämä ralli kohteli aika kaltoin jokaisen luokan autokuntia, Korhonen sanoi.

Sunnuntain neljästä erikoiskokeesta Korhonen ja Viinikka sekä WRC3-luokan kaikki muutkin autokunnat pääsivät ajamaan vain kolme ensimmäistä, kun rallin viimeinen EK peruutettiin 17 auton jälkeen turvallisuussyistä. Alueella satoi todella rankasti vettä.

– Tänään aamun ensimmäisellä EK:lla osuimme kiveen ja olin varma, että vähintään rengas puhkesi, mutta eipä puhjennut. Osumasta yksi ohjauksen osista murtui. Onneksi meillä oli tarvittava varaosa matkassa ja pystyimme siirtymätaipaleella vaihtamaan rikkoutuneen osan uuteen. Pitää illalla kirjoittaa kaikki tässä rallissa tapahtuneet asiat itselle ylös. Oli niitä sen verran paljon, Korhonen naureskeli.

Korhosen suorituksen arvoa Sardiniassa korostaa myös se, että kaikki muut luokassa kilpailleet ajoivat Ford Fiesta WRC3-auton uusinta Evo-ralliautoa, kun Korhosen alla oli edelleen edellisen sukupolven versio.

– Kolme kisaa ja kolme voittoa. Tämä on hyvä tilanne lähteä seuraavaksi ajamaan hieman tutumpiin ajo-olosuhteisiin Viroon ja Suomeen. MM-pistetilanne on kannaltamme todella hyvä. Tiimille, yhteistyökumppaneille sekä kaikille kannustajille ja rallin mukana myötäeläneille suuri kiitos. Seuraavan kerran ajetaan parin viikon kuluttua ralli SM-sarjaa Joensuussa, Korhonen muistutti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat