Grönholm avasi rallicrossin MM-kauden podiumilla – Sebastien Loebilla ei ollut asiaa kärkeen

CE Dealer Teamin Niclas Grönholm aloitti rallicrossin MM-sarjan palkintopallisijalla. Grönholm ajoi kauden avauskilpailussa Portugalin Montelegressä kolmanneksi.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: CE Dealer Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantaina sateen yllättämänä Grönholm sijoittui ensimmäisessä alkuerässä vasta viidenneksi, jonka jälkeen kolmessa seuraavassa alkuerässä Grönholm oli joukon toiseksi nopein.

Suomalaiskuljettaja ajoi oman semifinaalinsa voittoon ja samalla lähtöpaikan päivän finaalissa eturiviin lajin hallitsevan mestarin Johan Kristofferssonin vierelle.

Finaalin lähtökiihdytyksessä Grönholm joutui antautumaan ja jäi ensimmäisen mutkan jälkeen joukon viimeiseksi. Suomalaiskuljettaja ajoi heti jokerilenkille, ja se kannatti. Viittä kierrosta myöhemmin Grönholm nousi taistelemaan tiukasti kakkossijasta, mutta tällä kertaa Ruotsin Kevin Hansen vei taistelun puolen auton mitalla. Kilpailun voittoon ajoi Kristoffersson.

– Finaalissa en saanut hyvää starttia ja jostain syystä emme pärjänneet muille lähtökiihdytyksessä. Ehkäpä se johtui siitä, että juuri ennen finaalia satoi ja lähtöruudussani oli paljon kumia, joka on märällä radalla liukas. Pyörät sutivat melko paljon. En tiedä, lähtö pitää tutkia, että mitä siinä tapahtui, Grönholm totesi.

Ensimmäisessä mutkassa Grönholm jäi kaiken lisäksi sumaan ja putosi joukon kuudenneksi.

– Ei siinä ollut oikein mitään muuta tehtävissä, kun ajaa heti jokerilenkille. Kun sain ajaa vapaata rataa niin sain muita kiinni. Melkein onnistuin nousemaan toiseksi. Johanin (Kristoffersson) vauhtiin ei meillä muilla ollut mitään sanomista. Hieman turhautunut olo on siitä, että emme saa Kristofferssonia aisoihin. Olin koko viikonlopun suorituksissa lähimpänä häntä, mutta silti niin kaukana, Grönholm tunnustaa.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua 17.–18. kesäkuuta Norjassa. Grönholm starttaa kilpailuun MM-pisteiden kolmannelta sijalta.

– Aloitetaan parin päivän huilin jälkeen keskittyminen seuraavaan osakilpailuun Norjaan, ja tsekataan automme datat huolella. Uusi yritys ja uudella innolla, Grönholm toteaa.

Finaalissa Portugalissa neljänneksi ajoi VW-kuski Ole Christian Veiby. Grönholmin tallikaveri Klara Andersson oli viides ennen Lancialla ajanutta Sebastien Loebia. Ranskalaistähti jäi kisan voittajasta 8,8 sekuntia.

Rallicrossin MM-sarja, Portugalin osakilpailun tulokset:

1. Johan Kristoffersson (SWE) VW  3.30,364
2. Kevin Hanssen    (SWE) Peugeot +4.728
3. Niclas Grönholm   (FIN) PWR   +4.907
4. Ole Christian Veiby (NOR) VW   +5.373
5. Klara Andersson   (SWE) PWR   +6.655
6. Sebastien Loeb    (FRA) Lancia +8.884

Lue myös nämä

 • Uusimmat