Suomalaislupauksella huikea viikonloppu Span radalla – ”Ajo hyvinkin virheetöntä”

Jesse Kallio
Jesse Kallio. Kuva: Jakub Nitka/OMSE
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jesse Kallio ajoi upeasti toiseksi rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2-luokan osakilpailussa Belgiassa sunnuntaina.

Ruotsalaisen Olsbergs MSE -tallin väreissä kilpailevan Kallion uran toinen RX2-kilpailuviikonloppu oli miltei täydellinen legendaarisella Span radalla. Kallio kirjautti alkueristä korkeimmat pisteet, voitti oman semifinaalilähtönsä ja oli finaalissa niukasti toinen.

– Täytyy olla kyllä tosi tyytyväinen. Taas otettiin yksi steppi eteenpäin Barcelonan kilpailusta (sijoitus kolmas) ja saatiin hyvät pisteet sarjan kannalta, Kallio sanoi.

– Ajo oli hyvinkin virheetöntä, ei isoja virheitä ja vauhti oli hyvällä tasolla koko viikonlopun ajan. Sen kruununa alkuerävaiheen voitto.

Finaalissa Kallio sai paalupaikalta hyvän startin, mutta viereltä matkaan lähtenyt Oliver Eriksson kuittasi ensimmäiseen mutkaan ykkösenä.

– Oli selvää, että ykkösradalta ensimmäinen mutka on tosi paljon tiukempi, kakkoselta pääsee paljon paremmin heittämään auton loivemmalla linjalla ensimmäiseen mutkaan. Ja kun toisella puolella on betonimuuri, niin siinä ei halua mitään tyhmää riskiä ottaa, auto jää muuten siihen. Mieluummin jarruttaa toisen perään, jos ei pääse kärkeen, Kallio kuvaili.

Jesse Kallio
Jesse Kallio (vas.) juhli palkintokorokkeella Oliver Erikssonin ja Ben-Philip Gundersenin kanssa. Kuva: Jakub Nitka / OMSE

Kallio antoi Erikssonille painetta ruutulipulle asti, mutta taipui lopulta 0,4 sekunnilla ruotsalaiselle.

– Jokeritaktiikalla koetettiin pelata ohi. Tiukillehan se meni ja hienoa oli tietysti nähdä, että vauhti oli entisestään kasvanut, ja pystyin olemaan jo lähempänä Oliveria. Joissain kohdin minulla oli parempikin vauhti, Kallio arvioi.

Eriksson on nyt voittanut kauden molemmat finaalit, ja Kallion saldo puolestaan on toinen ja kolmas sija. RX2-luokan pisteissä Erikssonin johto Kallioon nähden on yhdeksän pistettä.

– Kilpailu ja lähtö kerrallaan mennään ja pyritään saamaan maksimitulos joka kilpailusta, Kallio painotti.

RX2-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Silverstonen radalla Englannissa 25.-26. toukokuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat