Suomalaiskuskilta arvio rallin EM-sarjan avauksesta – ”Ajoittain käydään lähellä Safari-rallin pätkiä”

Mikko Heikkilän EM-rallikausi pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna Unkarissa ajettavalla sarjan avausosakilpailulla.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Step Five Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä kilpailee tällä kaudella italialaisen Step Five Motorsport -tiimin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla. Heikkilä on tehnyt tallin kanssa yhteistyötä jo kahdessa Italian sorarallisarjan kisassa alkuvuoden aikana.

Heikkilä vaihtoi täksi kaudeksi Skodan ratista Toyotan uuden Rally2-luokituksen auton puikkoihin. Heikkilä on tehnyt Toyotan uutukaiseen tuttavuutta jo neljässä rallissa, sillä helmikuussa hän kilpaili Tunturirallissa ja Ruotsin MM-rallissa ennen Italian sorakauden avausta.

EM-sarja käynnistyy täysin uudella osakilpailulla. Unkarissa on aiempina vuosina kilpailtu asvaltilla, mutta nyt ajetaan sorateillä.

Heikkilä lähtee innoissaan EM-kauden avaukseen.

– Onhan sitä tässä jo odotettu, EM-sarja on kuitenkin meidän päätoiminen sarja tänä vuonna, Heikkilä kertoo.

Heikkilän mukaan Veszprémin kaupungin ympäristössä ajettavassa rallissa riittää haastetta.

– Mielenkiintoinen kisa on tulossa. Kuvien ja videoiden perusteella ajoittain käydään lähellä Safari-rallin pätkiä, ja toisaalta mukana on myös nopeita ja pomppuisia, aroilla ajettavia teitä. Ojia ei myöskään ole, mikä mahdollistaa rohkeat leikkaamiset, Heikkilä kuvailee.

Viime kauteen verrattuna auton ja tiimin lisäksi myös Heikkilän kartanlukija on vaihtunut, ja nuottia lukee Arctic Lapland -rallinkin ensimmäistä kertaa urallaan helmikuussa voittanut Kristian Temonen. Vaikka viime viikonloppuna Italiassa Heikkilä totutteli englanninkielisestä nuotista ajamiseen, paluu kotimaiseen nuottiin on tervetullutta.

– Yhteistyö Kristianin kanssa pelaa moitteettomasti, ja homma on lähtenyt todella mukavasti käyntiin. Viime viikonloppuna oli ihan hauska ajaa italialaisen Francesco Pezzolin kanssa englanninkielisistä nuoteista, mutta on mukava palata Krisun lukemiin suomenkielisiin nuotteihin. Suomeksi nuotti on kuitenkin jonkin verran helpompi ymmärtää kuin englanniksi, Heikkilä sanoo.

Unkarin EM-ralli käynnistyy perjantai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Viikonlopun aikana ajetaan kaikkiaan 13 erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 192 kilometriä.

Lue myös nämä