Jari-Matti Latvala teki herkullisen paljastuksen – ”Harkitsemme sitä”

Rallin MM-sarjaan suunnitellut uudistukset ovat olleet viime aikoina kestopuheenaihe.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Photo by: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaan on ehdotettu jo ensi kaudeksi isoja muutoksia. FIA:n asettama työryhmä on esittänyt, että muun muassa Rally1-autojen hybridiyksiköistä luovuttaisiin kuluvan kauden jälkeen. Lisäksi pääluokkaa ja WRC2-luokkaa pyrittäisiin saamaan enemmän samalle viivalle.

Etenkin Rally1-autoihin liittyvät muutokset ovat saaneet osakseen paljon kritiikkiä, sillä muutokset ovat suunnitelmien mukaan tulossa voimaan kesken luokittelujakson. Mitään päätöksiä ei ole kuitenkaan lyöty vielä lukkoon. Tallit ovat ilmoittaneet FIA:lle, että ne haluaisivat jatkaa nykyisillä teknisillä säännöillä kauden 2026 loppuun saakka.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi Rallit.fille, että keskusteluyhteys on ollut hyvä ja muutoksia on käyty yhdessä FIA:n kanssa läpi. Latvala antoi kommenttinsa jo ennen FIA:n WRC-komission tämän viikon kokousta, jossa käytiin keskustelua tulevien vuosien säännöistä.

– Minusta tuntuu, että asiat paranevat ja menevät eteenpäin. Se on erittäin tärkeää, mutta vielä on paljon työtä tehtävänä. Ensi vuonna Rally1- ja ”Rally2+”-autot pitäisi saada samalle tasolle ja se onkin melkoinen tehtävä, Latvala sanoi.

FIA:n ehdottamassa muutospaketissa WRC2-autoihin olisi ensi kaudella saatavilla niin sanottu WRC-kit eli WRC-varustepaketti. Sen tarkoituksena on tehdä Rally2-autoista entistä tehokkaampia, jotta niillä voisi ajaa tasapäisemmin kilpaa Rally1-autojen kanssa.

Latvala paljasti, että Toyota voisi mahdollisesti tuoda WRC-paketin ensi kaudeksi kakkosluokan autoihinsa, mikäli sääntö vahvistetaan.

– Me harkitsemme sitä. Emme ole tyrmänneet sitä ajatusta. Sen voin kertoa, Latvala kertoi.

– Mutta meidän täytyy saada FIA:lta selkeä näkemys säännöistä ja siitä, että nämä ovat sääntöjä, joita voidaan vielä korjata. Mielestäni ajatuksen pitäisi olla se, että kustannuksia ei ainakaan lisätä. Meidän pitää pystyä tekemään se niin, etteivät kustannukset nouse, Latvala linjasi.

Latvala näytti varovaista vihreää valoa päivitetyille Rally2-autoille.

– Kustannusten pitäminen kurissa pitäisi olla kaikkien tavoitteena ja myös FIA:n tavoite. Mielestäni Rally2-autojen päivityspaketti ei ole huono idea, mutta se pitää pystyä tekemään vain niin, etteivät kustannukset nouse liikaa, Toyota-pomo painotti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat