Suomalaiskuskilla inhottava ongelma Kroatian MM-rallissa – ”Olo oli aika epätoivoinen”

Emil Lindholm ajaa parhaana suomalaiskuskina WRC2-luokassa viidentenä Kroatian MM-rallin avauspäivän jälkeen.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yleiskilpailussa Lindholmin ja kartanlukija Reeta Hämäläinen sijoitus on 13:s. Toksport-tiimin Skoda Fabia Rally2:lla kilpaileva kaksikko kärsi koko aamupäivän lenkin kypäräpuhelinviasta.

Lisäksi kilpailun ensimmäisellä EK:lla terävä asvaltin reuna aiheutti rengasrikon, mutta autokunnassa oli suurempikin huoli olemassa, kun Lindholm ei kuullut kakkosohjaajansa Reeta Hämäläisen nuotteja. Kypäräpuhelin ei toiminut avauserikoiskokeella, eikä koko aamupäivän aikana kertaakaan. Vika saatiin vasta rallin neljännen EK:n jälkeen päivähuollossa kuntoon.

– Puhelimet huollettiin valmistajan toimesta eilen illalla. Aika epätoivoinen olo oli siinä kohtaa, kun huomasimme, että emme kuule toisiamme. Ajamiseen ei pystynyt keskittymään yhtään, kun piti keskittyä kuuntelemaan Reetaa. Ajoimme sen mukaan, mitä kuulin. Kuulin aina jonkin nuotin, Lindholm summaa.

– Onneksi olemme täällä (iltahuollossa), sillä ainekset olivat tänään paljon pahempaan. Tiet olivat todella haastavia ja liukkaita. Iltapäivän lenkillä muutama pätkä tuli jo ihan hyvin. Päivän viimeisellä EK:lla kärsimme vielä toisen rengasrikon. Syy oli sama: terävä asvaltin reuna puhkaisi renkaan.

Lindholm ei ole kuitenkaan luovuttanut ja tavoittelee edelleen palkintosijaa kovatasoisessa luokassa.

– Kaksi päivää on vielä jäljellä ja palkintopallille on matkaa puoli minuuttia. Kyllä tänään tökki oikein kunnolla, mutta ei anneta periksi. Yritetään nousta, Lindholm painottaa.

Rallin SM-sarjassa pääosin kisaavan Mikko Heikkilän päivä Kroatiassa oli vaikea. Nurmijärveläinen on WRC2-luokassa vasta kymmenentenä.

– Ajoistakin näkee, että on hankalaa. Keli on haastava, tiet ovat todella märkiä ja leikkaamisesta tielle levinnyt muta tekee siitä vielä liukkaampaa. Myös asvaltin pinnan vaihtuminen ajoittain sekoittaa rytmiä. Ollaan oltu liian varovaisia, emmekä ole päässeet hyödyntämään niitä kohtia, joissa pitoa olisi, Heikkilä sanoo.

Olosuhteet pääkaupunki Zagrebin ympäristössä paranivat iltapäivään kohden, ja kuivemmat tiet maistuivat Heikkilälle. Kilpailun toiseen ajopäivään Heikkilä lähtee odottavana, sillä luvassa on kuivaa keliä.

– Oli paljon helpompi ajaa nyt tämä toinen lenkki, osittain sään paranemisen takia. Huomiseksi on luvattu kuivempaa säätä ja sateen pitäisi jäädä yksittäisiin kuuroihin. Yritetään koko ajan parantaa vauhtia kilpailun edetessä. Hauskaa on ollut, Heikkilä toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat