MM-ralleista tuttu Lauri Joona Pohjanmaa-rallin yllättäjä? – ”Periksi ei anneta missään”

Sastamalalainen Lauri Joona starttaa rallin SM-sarjan kesäkauteen kuninkuusluokan neljänneltä sijalta.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensimmäistä kauttaan SM1-luokassa ajava Joona kaasutti talvikaudella kolmanneksi sekä Rovaniemellä että Jyväskylässä. Kuopiossa vauhti riitti puolestaan neljänteen sijaan. Tavoitteet ovat korkealla tänä iltana käynnistyvää Pohjanmaan SM-rallia ajatellen.

– Palkintopallille tähdätään. Mitä korkeammalla ollaan, sitä parempi. SM-pisteiden kannalta hyvä sijoitus viikonlopulta olisi meille tärkeä, mutta emme aio lähteä liikaa riskejä tai paineita sijoituksista ottamaan. Parhaamme tehdään, Joona lupaa.

Joona uskoo, että hän on kesäisissä sorakisoissa vielä paremmassa vauhdissa kuin talven lumikisoissa.

– Pohjanmaa-ralli on aina ollut mukava ja mieluisa kilpailu. Ajan Seinäjoella Skodalla ensimmäistä kertaa Suomessa rallia soralla. Kauteni on ollut nousujohteinen ja tavoitteidemme mukainen tähän asti, Joona kertoo.

– Kesärallit ovat sopineet minulle talviralleja paremmin, joten kun olemme päässeet hyvään vauhtiin niin periksi ei anneta missään.

Joona testasi keskiviikkona uutta Fabia RS Rally2 -autoa, mutta päätti vähäisten testikilometrien takia valita vielä Pohjanmaan SM-ralliin tutun ja turvallisen Evo-mallin.

– RS on todella hieno auto. Toki paljon tehtävää siinä on, että saan alustan säädöt mieleiseksi, mutta perusauto vaikuttaa todella hyvältä, jämäkältä ja kestävältä. Mielenkiinnolla odotan, kun päästään ensimmäisen kerran tositoimiin sen kanssa, Joona kertoo.

– Harmi, että MM-rallin kiireiden vuoksi emme ole päässeet testaamaan autoa vielä tarpeeksi. Ajoin viime viikonloppuna tutulla Fabia Rally2 Evolla Portugalin MM-rallissa. Ralli oli kova koitos autolle ja Evo toimi moitteettomasti koko kisan ajan.

Pohjanmaa-ralli starttaa tänään perjantaina kahdella erikoiskokeella. Lauantaina ajetaan vielä kuusi pikataivalta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat