Suomalaiskuski ajoi toiseksi Rooman rallissa – ”Harvemmin kakkossija tuntuu näin huonolta”

Markus Mannisen loistavat ajosuoritukset saivat jatkoa viikonloppuna ajetussa GR Yaris -rallicupin osakilpailussa Italiassa.
Markus Manninen
Markus Manninen. Kuva: Toyota Motor Italia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden kolmas osakilpailu ajettiin Rooman EM-rallin yhteydessä. Manninen ja kartanlukija Teemu Sillanpää olivat jälleen mukana voittokamppailussa, mutta taipuivat viimeisellä erikoiskokeella italialaiselle Thomas Paperinille.

Manninen oli 6,5 sekunnin johtoasemassa ennen päätöspätkää. Sarjaa tällä kaudella hallinnut Paperini puristi hurjan ajan viimeisellä pikataipaleella, ja Manninen joutui tyytymään kakkossijaan 5,3 sekunnin marginaalilla.

– Hieman pettynyt fiilis jäi kisasta. Harvemmin kakkossija tuntuu näin huonolta, miltä se nyt tuntuu. Eipä tälle mitään mahda, parempi voitti tällä kertaa, Manninen tunnusti.

– Saimme hyvän vedon viimeiselle pätkälle, mutta se ei riittänyt. Paperini teki tällä kertaa saman, minkä me teimme Alba-rallissa. Mahdollisuus voittoon meni siinä.

Akaalainen Manninen on ollut hyvässä iskussa Italiassa ajettavassa rallisarjassa tällä kaudella. Kolmessa osakilpailussa on tullut kolme palkintokorokepaikkaa: kaksi kakkossijaa ja yksi kolmostila.

Sarjatilanteessa Manninen ja Sillanpää ovat toisena, kun kausi on puolivälissä.

– Kausi ei ole ollut yhtään hullumpi tähän mennessä. Siinä mielessä on hyvä fiilis, että olemme pystyneet ajamaan asvaltilla podiumille joka kilpailussa. Voittoa vielä haetaan, Manninen summasi.

Paperini on voittanut kaikki kolme osakilpailua, mutta sarjan suomalaistähdillä on vielä mahdollisuus haastaa italialaiskuljettaja mestaruustaistossa. Se vaatii kuitenkin kunnon onnistumisia loppukauden ralleissa.

– Meidän on periaatteessa pakko voittaa seuraavat kisat, mutta meillä on yhä saumat mestaruuteen. Nyt täytyy ajaa helkutin hyvin viimeiset kolme kilpailua. Sinne ei auta lähteä köröttelemään, nyt on kova kovaa vastaan, suomalaiskuski sanoi.

– Kyselin vähän, jos voitaisiin kilpailla välillä soralla. Se ei kuulemma onnistu, koska Paperini ei ole koskaan ajanut soralla, Manninen murjaisi.

Italian GR Yaris Rally Cupin seuraava osakilpailu ajetaan elokuun loppupuolella Brescian ympäristössä.

– Iso kiitos yhteistyökumppaneille, joiden ansiosta olemme pystyneet näihin suorituksiin. Nyt mennään kovaa kyytiä kohti 1000 Miglia -rallia. Ensin käydään sorsametsällä ja sitten lähdetään ajamaan voitoista, Manninen suunnitteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat