Quantcast

Rallicrossin multimestarilta uusi aluevaltaus

Rallicrossin nelinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson debytoi Nitro RX -sarjassa ensi viikonloppuna.
Johan Kristoffersson
Johan Kristoffersson. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kristoffersson ajaa Nitro-sarjan Ruotsin osakilpailussa Strängnäsin radalla DRR JC -tiimin täysin sähköisellä FC1-X-autolla. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun rallicrossin MM-sarjassa menestystä niittänyt ruotsalainen nähdään yhdysvaltalaistaustaisessa Nitro-sarjassa.

– Odotan todella innolla viikonloppua ja mahdollisuutta kilpailla Nitro RX -sarjassa. Teimme hyvää työtä JC-tiimiin (Joel Christoffersson) kanssa viime vuonna MM-sarjassa voittaen mestaruuden. Oloni on luottavainen sen suhteen, Kristoffersson kommentoi.

– Toki kyseessä on iso oppimisprosessi minulle, koska ajan ensimmäistä kertaa rallicrossia sähköautolla. On hienoa päästä myös kilpailemaan vähän uusien kasvojen kanssa. Varmasti haaste on valtava, mutta tähtään parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.

Myös rallicrossin MM-sarjassa siirrytään tällä kaudella täysin sähköisin kilpa-autoihin. MM-sarja alkaa elokuun puolivälissä Norjasta, joten Kristoffersson saa hyvää treeniä vuoden pääkoitoksia varten. Samassa DRR JC -tallissa Nitro-sarjan Ruotsin kisassa Kristofferssonin lisäksi ajavat avauskisan voittanut Robin Larsson sekä norjalainen Andreas Bakkerud. Myös jamaikalainen Fraser McConnell on samassa porukassa omalla DRR X Team Frazzz -tiimillään.

– On upeaa, että Johan liittyy talliimme kotikisassaan. Johanilla on uskomattoman vaikuttava historia eri moottoriurheilulajeista. Hän on osoittanut olevansa nopea minkä tahansa auton ratissa, DRR:n nokkamies Dennis Reinbold sanoo.

Sähkökilpureista Kristofferssonilla riittää rutkasti kokemusta, vaikka sähköinen rallicross-auto onkin uusi tuttavuus. Kristoffersson ajaa toista kauttaa Extreme E -sarjassa, jonka mestaruuden hän myös voitti viime vuonna yhdessä Molly Taylorin kanssa.

Tänä vuonna Kristoffersson ajaa sähköisessä Extreme E -sarjassa Mikaela Åhlin-Kottulinskyn kanssa. Kaksikko johtaa sarjaa, kun kauden viidestä osakilpailusta kolme on ajettuna.

Katso alapuolelta rallicrossin MM-sarjan viime vuoden ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat