Quantcast

Mihin Mads Östberg katosi rallin MM-sarjasta? Norjalaistähti niittää menestystä eksoottisemmassa rallimaassa

Mads Östbergiä ei ole nähty rallin MM-sarjan osakilpailuissa kaudella 2022.
Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: Sophie Graillon
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Östberg on kuulunut MM-sarjan vakiokalustoon vuodesta 2006. Norjalaiselle on kertynyt MM-startteja kunnioitettavat 139 kappaletta, mutta ei yhtäkään tänä vuonna.

Östberg sijoittui viime vuonna rallin MM-sarjan WRC2-luokassa toiseksi maanmiehensä Andreas Mikkelsenin perässä, mutta täksi vuodeksi hänelle ei ole löytynyt ohjelmaa MM-sarjasta. Norjalaiskonkari ei ole kuitenkaan jättänyt ajohommia, vaan kilpailee hieman eksoottisemmassa rallimaassa.

Östberg on ajanut säännöllisesti Unkarin rallisarjassa viime vuodesta lähtien. Tänä vuonna hän on voittanut neljä osakilpailua Unkarissa.

Viimeisin voitto tuli viikonloppuna, kun norjalainen Citroen-kuljettaja oli ykkönen Veszprem-rallin pääluokassa.

– Jälleen voitto Unkarissa. Viikonloppu sujui meiltä hyvin, ja nautimme todella paljon kilpailusta, Östberg kertasi Instagramissa.

– Kisa oli hankala. Sää oli erittäin kuuma ja erikoiskokeet olivat rajuja, mutta voitto tuli lopulta minuutilla ja 30 sekunnilla.

Östberg on ajanut tänä vuonna yksittäisiä kisoja myös Italiassa, mutta menestys ei ole ollut samanlaista kuin Unkarissa. Sanremon rallissa tuli keskeytys, kuten myös Casentino-rallissa reilu viikko sitten.

Östbergillä riittää ajohaluja, mutta jostain syystä paikka MM-sarjasta ei ole avautunut tänä vuonna.

– Olen aika avoin kaikille mahdollisuuksille tällä hetkellä. Minulla on toki hyvä ja pitkä suhde Citroenin kanssa ja haluaisin tietenkin löytää tavan jatkaa heidän kanssaan. Mitään sopimusta ei kuitenkaan ole, joten haluan pysytellä myös hereillä muiden juttujen suhteen, Östberg kertoi helmikuussa.

Maaliskuussa Östberg kävi voittamassa Rally of Nations -kilpailun Meksikossa. Taakse jäi muun muassa M-Sport Fordin ranskalaiskuljettaja Adrien Fourmaux.

– Minulle oli tärkeää näyttää, että minulta löytyy vauhtia kilpailla häntä vastaan. Meillä on edelleen vauhtia ja voimme ajaa voitosta jokaisessa rallissa jopa WRC-kuljettajia vastaan. Toivottavasti pystyn näyttämään, että ansaitsemme ajopaikan, Östberg sanoi Meksikon rallin jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat