Suomalaiskuski ajaa sähköluokan mestaruudesta Saksan MM-rallicrossissa – ”Budjetti kasaan vasta viime metreillä”

Jesse Kallio
Jesse Kallio. Kuva: Jakub Nitka/OMSE
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tuusulalainen Jesse Kallio lähtee kauden viimeiseen RX2e-luokan mestaruusosakilpailuun Saksaan luottavaisena.

Tulevana sunnuntaina F1-kilpailuista tutulla Nürburgringin moottoriradalla ratkaistaan täyssähköautoilla kilpailtavan RX2e-luokan historian ensimmäinen mestaruus. Kallio on varmistanut sarjasta jo kakkossijan. Mestaruuden saavuttamiseen suomalaiskuljettaja tarvitsee myös hieman onnea ja apua kanssakilpailijoilta.

– Hienoa päästä kauden viimeiseen kisaan. Saimme budjetin aivan viime metreillä kasaan ja siitä iso kiitos yhteistyökumppaneilleni. Rallicrossin MM-sarja muuttuu ensi kaudella täyssähköautoilla ajettavaksi sarjaksi, joten on hienoa olla mukana päättämässä lajin polttomoottoriautoihin perustunutta aikakautta.

Kun kakkossija mestaruussarjasta on jo varma, mestaruuden saavuttamiseen Kallio on valmis ottamaan harkittuja riskejä.

– Paineita ei ole. Tavoitteeni on ajaa Saksasta maksimipisteet ja katsoa sitten, mihin ne loppupisteissä riittävät. Se on selvä, että mestaruus ei ole täysin omissa käsissäni ja sen saavuttaminen edellyttää sarjan johdossa ajavalta Guillaume De Ridderiltä pientä epäonnistumista. Mutta kun mahdollisuus on yhä olemassa, niin kaikkeni yritän, Kallio lupaa.

Saksan MM-osakilpailuun kilpailijat lähtevät puhtaalta pöydältä, sillä Nürburgringille rakennetulla rallicrossradalla ei ole aiemmin kilpailtu.

– Se on vain hyvä asia, sillä rata on tasapuolinen kaikille. Muihin F1-radoille rakennetuista rallicrossradoista Nürburgringin rata poikkeaa myös rataprofiilin osalta. Radalla on pitkiä soraosuuksia ja rataa ajetaan ylä- ja alamäkeen. Paikka on legendaarinen ja rata mielenkiintoinen. Itse pidän enemmän soralla ajamisesta kuin asvaltista. Soralla pystyy hakemaan paremmin ajolinjaa ja viedä autoa enemmän poikittain. Se on kivaa, Kallio summaa.

– Sunnuntaina ei auta miettiä mitään liikaa vaan antaa vain mennä ja tehdä parhaansa. Se, mitä olen videoita radasta nähnyt niin uskon, että se sopii minulle ihan hyvin, Kallio hymyilee.

Rallicrossin RX2e MM-sarjan viimeinen osakilpailu kilpaillaan Nürburgringillä ensi sunnuntaina. Lauantaina ajetaan kaksi ensimmäistä alkuerää ja sunnuntaina kaksi seuraavaa sekä finaalit.  

RX2e-pistetilanne 4/5 osakilpailua.

1. Guillaume De Ridder (BEL) 105
2. Jesse Kallio        (FIN)  96
3. Patrick O´Donovan   (GBR)  59

Lue myös nämä

  • Uusimmat