Quantcast

WRC-rallitähdeltä paljastus sopimuksestaan

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli kiinnitti jo keväällä supertähtensä Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin pitkillä jatkosopimuksilla korealaisvalmistajan leipiin.

Tarkkaa tietoa sopimuksien pituuksista ei ole aiemmin kerrottu julkisuuteen, mutta Neuville valotti omalta osaltaan salaisuuksien verhoa Monzan MM-rallin jälkeen.

– Tällä kaudella tärkein asia oli pitää hauskaa. Tästä eteenpäin autot tulevat muuttumaan. Tein kolmen vuoden sopimuksen, joka on pitkä aika, sillä olen ollut mukana jo aika kauan.

– Halusin lisähaastetta ja halusin puskea itseäni eteenpäin kohti uutta tulevaisuutta, Neuville sanoo Belgian yleisradioyhtiö RTBF:n sivuilla.

Käytännössä Neuville siis edustaa Hyundaita seuraavat kolme rallikautta, joka on myös ensimmäisen hybridiajanjakson luokitteluaika. Toki muutkin skenaariot ovat mahdollisia, mutta kaapatakseen Neuvillen, pitää muiden tiimien laittaa iso pino euroja pöydälle.

Neuville ylsi MM-mitaleille päättyneellä rallikaudella, mutta moninkertaista hopeamitalisia tuskin yksi MM-pronssi enää lämmittää. Kauden aikana belgialainen ajoi kaksi voittoa ja yhteensä seitsemän palkintokorokesijoitusta. Portugalin, Kenian ja Suomen MM-rallien keskeytykset sekä Kreikan rallin tekninen vika pudottivat miehen hyvissä ajoin mestaruustaistelusta.

– Olemme kuitenkin osoittaneet tällä kaudella, että kuulumme yhä nopeimpien kuskien joukkoon. Olimme lähes aina kärkitaistelussa mukana. Se on iso motivaation lähde. Ensi kauden alussa voi olla isoja muutoksia voimasuhteissa luvassa. Toivon, että automme on suorituskykyisin. Jos ei, niin kaudesta tulee vaikea, Neuville povaa.

– Tästä kaudesta minulle ei jäänyt kuitenkaan mitään kaduttavaa. Annoin ihan kaikkeni. Tein kovasti töitä uuden kartturini (Martijn Wydaeghe) kanssa, jotta yhteistyömme kehittyisi. Meillä oli hieno kausi, paljon palkintosijoituksia ja kaksi voittoa. Ikävä kyllä muutamien keskeytysten vuoksi homma ei ollut enää omissa käsissämme.

Vuodesta 2012 lähtien MM-tasolla WRC-autolla ajanut Neuville on urallaan voittanut tämän kauden pronssin lisäksi viisi hopeaa.

Katso alta kooste MM-kauden 2021 päättäneestä Monzan rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ floating=”2″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat