Suomalaiskuskeilla sama taktiikka MM-rallissa – ”Olemme hyvällä pohjalla”

Kroatian MM-rallin WRC2-luokan kilpailu on käynnistynyt Citroen-kuljettajien komennossa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nikolai Grjazin ajaa luokan kärjessä ennen tiimitoveriaan Yohan Rosselia, joka on 12,4 sekunnin päässä kärkitilasta. Brittikuski Gus Greensmith ja suomalainen Sami Pajari ovat seuraavilla sijoilla Rally2-autojen luokassa.

Pajari nakutteli aamupäivällä tasaisia aikoja kärjen takana. Hän on jäänyt kärkitilasta 37 sekuntia, kun takana on neljä erikoiskoetta.

– Olemme tulleet ilman mitään suurempia riskejä. Olosuhde on ollut aika haastava, mutta ihan hyvää tekemistä on ollut välissä, Pajari kertoi.

– Ajamisessa on ollut hyvä rytmi. Olemme hyvällä pohjalla.

Pajari kilpailee Toyotan uudella Rally2-autolla. Kilpuri on selkeästi kehittynyt kauden avanneesta Monte Carlon rallista, joka on Kroatian tavoin asvalttikilpailu. Pajarin mukaan vauhtia voisi vieläkin nostaa, mutta silloin riskitaso voisi nousta liian korkeaksi mutkien mutaisissa leikkauksissa.

– Olen tyytyväinen, miten auto pääasiassa käyttäytyy. Sen suhteen ei ole valittamista, Pajari sanoi.

Lauri Joona on luokassa puolestaan kuudennella tilalla puolitoista minuuttia kärjelle jääneenä. Joona ajoi ensimmäisen lenkin varman päälle maanmiehensä Pajarin tavoin.

– Sijoitus on ihan hyvä, mutta totta kai haluaisin, että aikaero kärkeen olisi pienempi. Tietyillä osuuksilla ero pysyykin maltillisena, mutta heti kun tulee likaa ja mutaa, ajaminen menee varovaiseksi. Mutta tuntuu kuitenkin siltä, että parannamme koko ajan, Joona virkkoi.

Perjantaina Kroatian MM-rallissa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta.

Lue myös nämä