Sebastien Ogier harmitteli lähtöpaikkaansa – ”Ei tämä mikään yllätys ollut”

Toyotan Sebastien Ogier kärsi lähtöpaikastaan perjantaiaamuna Kroatian MM-rallissa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalaistähti on kisassa kolmantena, mutta eroa kärkeen kertyi yli 20 sekuntia. Ensimmäiseltä lähtöpaikalta startannut Hyundain Thierry Neuville dominoi perjantaiaamun pätkillä.

– Eihän tämä mikään yllätys ollut. Tätä osasimme odottaa, joskin toki toivoimme, että lähtöpaikasta olisi mahdollisimman vähän haittaa. Täytyy sanoa, että ykköspätkä oli kaikkein kovin, Ogier sanoi.

Toivoin, että se olisi pysynyt kuivempana, mutta se oli pahimmassa kunnossa. Tuntui, että ajoimme hyvin ja otimme muutaman riskinkin, mutta ei se riittänyt.

Iltapäivän lenkillä tilanteen pitäisi hieman tasoittua, kun erikoiskokeet ovat jo varsin rajussa kunnossa.

– Pitää vain toivoa, että iltapäivällä olosuhde on tasaisempi, jotta voin vastata paremmin Thierryn vauhtiin. Ei pätkien pitäisi kovin paljon pahemmaksi mennä. Automme ovat niin nopeita, joten likaa tule koko ajan lisää tielle. Ei paikkani ole optimaalinen, mutta toivottavasti se ei ole niin paha kuin aamulla, Ogier summasi.

Omaan suoritukseensa Ogier oli tyytyväinen. Vaikka eroa kärkeen tuli, ei miehellä jäänyt hampaankoloon.

– Olen ihan tyytyväinen vauhtiini. Kun ottaa lähtöpaikan huomioon, niin vauhti oli ihan kohdillaan. Toistaiseksi on mennyt hyvin. Minulla oli yksi tilanne aamun kakkospätkällä, kun menin vähän leveäksi jarrutuksessa ja osuin penkkaan, Ogier totesi.

Kroatian MM-rallissa rengasvalinnat näyttelevät isoa roolia. Ogier vihjasi, että kärkimies Neuville onnistui aamulla omissa valinnoissaan parhaiten.

– Kuten kaikki varmasti näkivät, rengasvalinnoissa oli eroja. Jotkut tekivät oikean valinnan, tai sanoisin, että yksi kuski teki. Meilläkin oli ihan hyvä valinta, mutta oli vaikea arvioida, kuinka nopeasti tie kuivuu yön jälkeen. Se kuivui aika paljon, mutta mutaisia osuuksia oli. Renkaista ei silti isoa eroa saanut, Ogier mietti.

Lue myös nämä