MM-rallin kärkikuski teki kiusaa haastajalleen

Thierry Neuville otti kaiken hyödyn irti ensimmäisestä lähtöpaikastaan Kroatian MM-rallin avauspätkillä.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-sarjaa johtava Neuville oli hyvässä vauhdissa, sillä hän vetäisi kolme pohja-aikaa aamupäivän neljällä erikoiskokeella. Kokonaistilanteessa Hyundai-tähdellä on 8,6 sekunnin johto ennen Toyotan Elfyn Evansia.

– Odotimme, että aamun tieolosuhteet antaisivat meille hieman etua. Niinpä hyödynsimme tilannetta ja teimme sen, minkä pystyimme.

– Mutta rehellisesti sanottuna, se ei ollut helppoa. Taistelin hieman auton kanssa, eikä minulla ollut täyttä luottoa. Se teki aamusta hieman vaikeamman kuin toivoimme, mutta kokonaisuudessaan ajo oli puhdas, Neuville kertoi Rallit.fille.

Neuville pääsi kärkiautona tekemään hieman kiusaa hänen jälkeensä startanneelle Evansille. Neuville sai ajaa puhtailla asvalttibaanoilla, mutta mutkien leikkauksista tielle nousi mutaa jokaisen auton jälkeen.

– Odotin Elfynin olevan yhtä nopea kuin me, sillä yhden auton jälkeen tie on vielä melko hyvässä kunnossa. Mutta tarvitaan vain muutama mutka, jossa vedän hieman mutaa tielle, jolloin hän joutuu jarruttamaan hiukan enemmän ja menettää aikaa, Neuville sanoi.

Samat erikoiskokeet ajetaan toistamiseen läpi iltapäivän aikana. Silloin Neuvillella ei ole enää samanlaista etua käytössään.

– Aamulla fiilis ei ollut paras mahdollinen. Paikoin olin hieman liian hidas. Toivottavasti pystymme korjaamaan tilanteen iltapäivällä, kun olosuhteet ovat minullekin likaisemmat. Se antaisi minulle lisää varmuutta, belgialainen kertoi.

Lue myös nämä