Suomalaiskuljettajat suhtautuivat tyynesti isoon uhkakuvaan – ”Kaikki otetaan vastaan!”

Toyotan Sami Pajari on ollut toistaiseksi nopein suomalainen Kroatian MM-rallissa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pajari on kahdeksan ajetun erikoiskokeen jälkeen 12. sijalla yleiskilpailussa ja Rally2-autojen luokassa Toyota-kuski on ensimmäisen ajopäivän jälkeen neljäntenä.

– Päivän loppua kohden mentäessä fiilis oli parempi ja olosuhteetkin olivat aika stabiilit. Hyvä fiilis oli autossa ja aika rennon letkeesti tuli, Pajari summasi päiväänsä.

Pajari löysi päivän mittaan koko ajan paremman tasapainon ajamiseen.

– Harkintakykyä oli koko ajan paremmin ja opin koko ajan niitä paikkoja, missä voi mennä kovaa ja missä ei voi mennä, Pajari kertoi.

WRC2-luokalla on käytössään Kroatiassa etuautot pääluokan tapaan. Niistä kakkosluokan kuljettajilla ei juurikaan kokemusta ole.

– Yllättävän hyvin on mennyt, Pajari sanoi.

– Ehkä Montessa olin itse vähän epävarmempi niiden joidenkin merkkien kanssa. Täällä ne ovat olleet aika selkeitä ymmärtää ja hyvin on mennyt sen suhteen ainakin toistaiseksi.

Kroatian kevät on tarjonnut monenlaista sääolosuhdetta. Huomiseksi lauantaiksi on lupailtu vettä. Kroatiassa ajaminen vesisateella on äärimmäisen haastavaa.

– Kai sitä vettä piti tulla tänäänkin ja sitten taas ei pitänyt ja väliin tuli vähän luntakin. En ole nähnyt edes, mitä se nyt huomiselle lupaa, mutta sen mukaan mennään, mitä sieltä tulee, Pajari kuittasi.

Skodalla ajava Lauri Joona on perjantain jälkeen yleiskilpailussa sijalla 15 ja WRC2-luokassa seitsemäntenä. Hänen päivänsä sisälsi monia eri vaiheita aamun ja iltapäivän välillä.

– Keli muuttui iltapäiväksi ja renkaat muuttuivat. Nyt pääsin ensi kertaa kokeilemaan tuota kovaa rengasta. Se tuntui ihan hyvältä. Se reagoi paljon paremmin kuin pehmeä rengas, mutta tietysti leikkauspaikoissa se vähän ehkä jäähtyy ja pikkuisen lyö lukkoon. Muuten ihan OK. Tämä viimeinen pätkä tuli vain vähän liian varovaisesti, kun siellä on paljon leikkauspaikkoja, Joona kertasi päiväänsä.

– Sen takia ei viitsinyt sitten ottaa turhia riskejä ja se tuli vähän turhankin varovaisesti. Muuten päivä oli ainakin omasta mielestäni ihan nousujohteinen, hän jatkoi.

Kroatia on luonteeltaan sellainen ralli, ettei varmisteluun ole yhtään varaa. Muuten putoaa kelkasta armotta.

– Kyllä sen huomaa välillä ihan pätkälläkin, että nyt tuli vähän nostettua. Silloin sen oikeastaan jo tietää, jos itse huomaa tuollaisen asian. Jos taas ei mieti mitään, niin yleensä silloin kellokin tykkää. Koko ajan pitäisi vetää vain kaasu pohjassa, Joona sanoi.

Myös Joona suhtautui hyvin tyynesti mahdolliseen sateen uhkaan.

– Ottaisin sen ehkä vähän kaksijakoisesti vastaan. Täällä ei ole vielä tullut ajettua märällä sen kummemmin. Siinä tulisi lisää haastetta, mutta kaikki otetaan vastaan, mitä tulee. Hyvä se olisi saada kokemusta siitäkin, Joona kuittasi.

Kroatian MM-ralli jatkuu huomenna lauantaina kahdeksalla erikoiskokeella. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä