Ott Tänak tuskaili – ja nyt hän kohtaa täysin uuden haasteen

Hyundain Ott Tänak tipahti kärjen kyydistä jo perjantaina Kroatian MM-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun ajettuna on kahdeksan erikoiskoetta, on virolaisen ero kärkeen jo 41,1 sekuntia. Tänak valitteli autonsa ajettavuutta varsinkin aamupäivän lenkillä, mutta iltapäivällä mies löysi vähän paremman vauhdin.

– Oli vaikea löytää mitään johdonmukaisuutta auton kanssa. Yllätyksiä tuli siellä ja täällä. Silloin on vaikea sitoutua tietyillä osuuksilla. Jos yrittää enemmän, tulee heti tilanteita, Tänak valitteli.

– Periaatteessa heti iltapäivän avauspätkällä sain autoa vähän paremmaksi ja homma pysyi kasassa. Menetimme vähän balanssia, mutta auto oli johdonmukaisempi.

Tänakin mukaan auton säätöjen suhteen oltiin sen verran pielessä, että pikaratkaisuja oli vaikea löytää.

– Kuten sanoin jo aamulla, auto oli tosi epäjohdonmukainen. Toki myös olosuhteet olivat vaihtelevat, mutta välillä auto aliohjasi ja välillä se yliohjasi. Jos silloin yrittää puskea ja mennä rajoille, niin tulee yllätyksiä. Niissä voi menettää koko pelin.

Lauantaina ennusteet lupaavat erikoiskokeille sadetta. Pelin luonne muuttuu entistä hankalammaksi.

– Meidän pitää ymmärtää, milloin sade tulee ja miten kovaa se tulee, jos tulee. Sen jälkeen voimme miettiä, miten säätöjä pitää muokata, Tänak pohti.

– Se tulee olemaan uusi ralli (jos vettä sataa). Enkä edes muista, milloin olen ajanut tällä autolla märällä viimeksi. Haaste on siis uusi. Meidän pitää ehkä etsiä jotain dataa vuodelta 2022.  

Tänakin takana alkukauden yllättäjä Adrien Fourmaux vaanii Fordillaan vain 11,6 sekunnin päässä. Fourmaux oli perjantain ajopäiväänsä suhteellisen tyytyväinen, vaikka auton säädöt olivat myös ranskalaisella alkukisasta hukassa.

– Olin aamulla vähän pulassa auton kanssa. Olen etsinyt oikeita säätöjä päivän mittaa, mutta tuntuu, että viimeiselle pätkälle löysin jotain hyvää. Siksi on harmi, jos huomenna sataa, koska en voi käyttää samoja säätöjä huomenna, Fourmaux totesi.

– Päivä oli silti positiivinen ja olemme taistelleet kovaa. Pitää muistaa, että edessäni on kaksi maailmanmestaria ja kaksi muuta, jotka ovat olleet hopealla monta kertaa. Mielestäni olemme hyvissä asemissa. Jos pystymme huomenna nousemaan sijoituksissa, se on hieno juttu, mutta jos emme, niin sekin riittää.

Lue myös nämä