MM-rallissa huikea tilanne – ”Homma pysyy ainakin mielenkiintoisena”

Kroatian MM-rallin toiseen ajopäivään lähdetään äärimmäisen tasaisista asetelmista.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Thierry Neuville ja Toyotan Elfyn Evans jakavat asvalttirallin kärkipaikkaa, kun takana on kahdeksan erikoiskoetta. Eikä kaukana ole Toyotan Sebastien Ogierikaan, joka kyttää kärkikaksikkoa 6,6 sekunnin päässä.

Neuville piti pitkään ykköspaikkaa hallussaan, mutta iltapäivällä tulleen rengasrikon vuoksi Evans pystyi nousemaan rinnalle.

– Annoimme kaikkemme jokaisella erikoiskokeella. Olemme Elfynin kanssa jaetulla kärkipaikalla illan päätteeksi, mutta menetimme tärkeitä sekunteja rengasrikon vuoksi, Neuville sanoi.

– Minulla oli auton balanssin kanssa pientä ongelmaa koko päivän, mutta tilanne parani päivän loppua kohden. Viimeisellä pätkällä oli valtavasti pölyä, joten minulla oli paljon putsattavaa. Emme olisi voineet tehdä enempää, belgialainen jatkoi.

Aamupäivällä Neuville oli huikeassa lennossa, kun hän pääsi ensimmäisenä autona ajamaan puhtaalla tiellä. Tilanne tasoittui iltapäivällä, jolloin erikoiskokeet ajettiin läpi toiseen kertaan.

– Tiesimme, että iltapäivästä tulisi vaikea, koska tie oli erittäin likainen ja pölyinen. Tiellä ei ollut mitään ajolinjoja, ja soraa oli kaikkialla. Sen vuoksi menetimme aikaa monissa paikoissa. Mutta yleensä ottaen voimme olla tyytyväisiä tähän tilanteeseen, rengasrikosta huolimatta.

Neuville ja Evans kamppailevat keskenään myös tämän vuoden mestaruudesta, joten lauantaina nähtäneen huikea jatkonäytös perjantain väännölle. Kilpailun ensimmäiset pisteet ovat jaossa lauantai-illan tilanteen perusteella.

– On aina mukavaa olla mukana taistelussa. Ja etenkin, kun kyseessä ovat huippusijat. Homma pysyy ainakin mielenkiintoisena, Evans sanoi.

Evans ei pysynyt perjantaiaamupäivän pätkillä aivan Neuvillen tahdissa, mutta iltapäivän puolella walesilainen ajoi ensimmäisen pohja-aikansa. Evans ei ollut täysin säkenöivä päivän aikana, mutta tasaisilla suorituksillaan hän pysyi kärkikamppailussa mukana.

– Olen hieman pettynyt, sillä viimeisellä pätkällä oli mahdollisuus ottaa tärkeitä sekunteja. Mutta muuten tämä päivä sujui hyvin, Evans kertasi.

Kroatian MM-ralli jatkuu lauantaina, jolloin ajetaan kahdeksan erikoiskoetta.

Lue myös nämä