Suomalaiskuljettajalla karsea MM-ralli – ”Tämän surkeammin ei voi mennä”

Emil Lindholmilla on ollut melkoinen kärsimysten tie Kroatian MM-rallissa.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

WRC2-luokassa kilpaileva Lindholm sairastui vatsatautiin juuri ennen kilpailun nuotitusta. Tauti söi energiat suomalaiskuljettajalta, mutta siitä huolimatta hän päätti lähteä mukaan kilpailuun.

– Täytyy sanoa, että tiistai oli rajunpuoleinen. Yöllä ei paljon tullut nukuttua, kun piti rauhoittaa ”maljan” ääressä.

– Sitten oli myös kuumetta, mutta onneksi Reeta ajeli siirtymät nuotituksessa, ja minä sain nukuttua vieressä. Ei tullut kyllä hyviä nuotteja, sen voin sanoa rehellisesti, Lindholm naurahti Rallit.fille perjantain erikoiskokeiden jälkeen.

Lindholm sai myös kilpailuun surkean alun, kun hän joutui kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa renkaanvaihtopuuhiin heti ensimmäisellä erikoiskokeella.

Eivätkä ajosuorituksetkaan sujuneet sen paremmin, sillä perjantain päätteeksi hän oli luokassaan vasta kahdeksantena neljän ja puolen minuutin päässä kärjestä.

– Nyt olen pystynyt syömään, joten pysyn suurin piirtein tolpillaan ja hereillä. Mutta tiesin jo aamulla, että tästä ei tule hyvä päivä ajollisesti. Tämä on sellainen kisa, missä pitää koko ajan adaptoitua ja lukea tietä. Ei ole helppoa, Lindholm niputti.

Lindholm kertoi miettineensä jo viime syksynä ajetun Keski-Euroopan MM-rallin jälkeen, että hän haluaa täräyttää kunnon tuloksen Kroatian asvalttikisassa. Sairastumisen vuoksi tämä jäi kuitenkin toteutumatta.

– Uskoisin, ettei tämän surkeammin voi mennä, Lindholm nauroi itsekin tilanteelleen.

– Tuli tuolla kuitenkin muutamia yllättävänkin hyviä yksittäisiä suorituksia. En tiedä, mistä niitä välillä lähtee. Mutta sitten realiteetit palauttavat nopeasti takaisin maan tasalle.

Lue myös nämä