Suomalaiskartturille lähes täydellinen onnistuminen MM-rallista – heittäytyi turhankin vaatimattomaksi

Toyotan Sami Pajari ja hänen kartanlukijansa Enni Mälkönen saivat täydellisen nappionnistumisen viime viikonlopun Sardinian MM-rallissa.
Sami Pajari, Enni Mälkönen
Enni Mälkönen ja Sami Pajari tuulettivat luokkavoittoa Sardiniassa. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksikko oli koko kisan täysin omaa luokkaansa ja nappasivat Toyotan uudella Rally2-autolla ensimmäisen WRC2-luokkavoittonsa.

Pajari voitti WRC2-luokan Italiassa yli puolen minuutin erolla ranskalaiseen Yohan Rosseliin nähden. Voiton voi sanoa tulleen siis täysin ylivoimaisesti.

– Hyvä fiilis totta kai. Ei kai tässä oikein edes huonoa fiilistä voisi olla, Mälkönen sanoi Rallit.fille Sardiniassa.

– Vielä paremmalta tuntui sitten, kun sain annettua viimeiselle AT:lle aikakortin ja sen jälkeen voi niin sanotusti rentoutua, Mälkönen hymyili.

Pajari ja Mälkönen eivät onnistuneet edellisessä osakilpailussa Portugalissa. Silloin kaksikon ralli meni pilalle jo ensimmäisellä erikoiskokeella ja suomalaiset karauttivat vielä kaiken päälle ulos viimeisellä erikoiskokeella.

Vaikka Portugali oli mennyt tuloksen osalta huonosti, antoi kilpailu kuitenkin hyviä merkkejä ainakin vauhdin suhteen. Mälkönen sanoi Sardiniassa suoraan, että hyvää tulosta uskallettiin odottaa.

– Kyllähän se Portugali antoi jo sellaista osviittaa, että vauhti oli ihan ok. Mutta totta kai tämä oli haastava kisa. Ei kyse ole aina pelkästään siitä, kuka on nopein, Mälkönen muistutti.

Sardinian olosuhteet olivat äärimmäisen haastavat. Tätäkin taustaa vasten Pajarin ja Mälkösen suoritusta voi kehua jopa vuolaasti.

– Kyllähän täällä varmasti jokaiselle sattui ja tapahtui jotain. Kukaan ei varmaan päässyt täydellisesti läpi, mutta me nyt onnistuimme niitä pahimpia ongelmia välttelemään ja siitä tuli palkinnoksi hyvä tulos, ja kai me ihan nopeitakin oltiin, Mälkönen sanoi turhankin vaatimattomana.

Lue myös: Suomalaiselta rallitoivolta ällistyttävä suoritus – ”sokka irti” illalla

Lue myös nämä