Sami Pajarille huikea näyttöpaikka: Toyotan Rally1-autolla MM-ralliin!

Sami Pajari pääsee ajamaan Toyotan Rally1-luokituksen hybridiautolla rallin MM-sarjan pääluokassa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikkojen aikana Pajarin ympärillä on liikkunut huhuja, joiden mukaan suomalaislupaus voisi saada näyttöpaikan Toyotan Rally1-kalustolla kesän aikana. Nyt näille huhuille on saatu vahvistus.

Pajari ja kartanlukija Enni Mälkönen kilpailevat Toyota GR Yaris Rally1 -autolla heinäkuun puolivälin jälkeen järjestettävässä Latvian MM-rallissa.

Aiemmin spekuloitiin, että Pajarin tilaisuus saattaisi tulla hänen kotikilpailussaan Suomen MM-rallissa. Latvia on sinänsä looginen vaihtoehto, koska kilpailu on käytännössä kaikille pääluokan kuljettajille täysin uusi. Näin ollen Pajari voi verrata vauhtiaan kärkikuskeihin hieman tasaisemmista lähtökohdista.

Pajari ja Mälkönen ajavat Latviassa neljättä Toyotaa tiimin varsinaisten tehdaskuskien rinnalla.

– Tuntuu mahtavalta saada tämä mahdollisuus Toyota Gazoo Racingin kanssa. Olen työskennellyt tämän eteen monta vuotta, mutta Rally1-autoista on harvemmin tarjolla paikkaa. Tämä on valtava haaste, sillä uusia asioita on paljon opittavana ja huipputasolla vauhti on todella kova, Pajari kertoo.

– Yritän olla keskittymättä liikaa tulokseen ja ottamatta siitä paineita. Pyrin vain nauttimaan ja keräämään mahdollisimman paljon kokemusta.

Latvian rallitiet eivät ole täysin vieraita Pajarille. Hän osallistui kaudella 2021 Latvian EM-ralliin, jossa hän sijoittui toiseksi ERC3-junioriluokassa.

– Latviassa erikoiskokeet ovat pääosin nopeita ja sujuvia, ja sellaisiin pätkiin olen tottunut Suomessa. Lisäksi kilpailu on käytännössä uusi kaikille, joten tässä mielessä aloitamme enemmän tai vähemmän samalta viivalta kuin huippukuskit.

Pajari, 22, saavutti rallin MM-sarjan JWRC-junioriluokan mestaruuden kaudella 2021. Viime vuodesta lähtien hän on kilpaillut pelkästään WRC2-luokan puolella.

Tänä vuonna Pajari on ajanut Toyota GR Yaris Rally2 -autolla MM-sarjan kakkosluokassa. Viime viikonloppuna Pajari tykitti kyseisellä autolla ensimmäiseen luokkavoittoonsa Sardiniassa, missä suomalainen teki hienon esityksen kartanlukija Mälkösen kanssa.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on päässyt seuraamaan läheltä Pajarin kehitystä kohti rallimaailman huippua.

– Sami Pajari on ajanut tänä vuonna todella hyvin GR Yaris Rally2 -autollamme ja nyt haluamme nähdä hänen potentiaalinsa Rally1-autollamme, Latvala sanoo.

Latvian MM-ralli on ohjelmassa 18.-21. heinäkuuta. Kilpailun keskuspaikkana toimii Liepajan kaupunki.

Ennen Latvian MM-rallia Pajari kilpailee vielä kesäkuun lopussa Puolan MM-rallissa, jossa hän ajaa WRC2-luokan pisteistä.

Lue myös nämä