Suomalaiselta rallitoivolta ällistyttävä suoritus – ”sokka irti” illalla

Sami Pajari oli omaa luokkaansa Sardinian MM-rallin WRC2-luokan kilpailussa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan uudella Rally2-autolla kilpaileva Pajari johti kakkosluokkaa avauspäivästä lähtien. Eikä hän luopunut missään vaiheessa ykköspaikastaan.

Pajari otti lopulta kauden ensimmäisen voittonsa reilun puolen minuutin erolla ranskalaiseen Yohan Rosseliin, joka on WRC2-luokan pisteissä ykkösenä.

– Tämä oli iso onnistuminen Portugalin pettymyksen jälkeen, Pajari viittasi edelliseen osakilpailuun, jossa hän tyri kilpailunsa heti ensimmäisellä erikoiskokeella ja ajoi vielä ulos päätöspäivänä.

– Tiimi teki hienoa työtä, ja auto pelitti. Olemme nyt jokaisessa kilpailussa valmiita voittotaisteluun. Tästä on todella hyvä jatkaa, Pajari lisäsi ja jakoi kiitoksia Printsport-tiimille.

Pajarilla oli lauantain päätteeksi luokassaan liki minuutin johto. Sunnuntaina hänen tarvitsi vain varmistella ykköstilaansa.

– Tänään meni yllättävän hyvin. Ajattelin, että tästä voisi tulla pitkä päivä, mutta sain hyvän rytmin ajamiseen. Power Stage oli aika rajussa kunnossa, joten siellä menimme aivan kieli keskellä suuta, Pajari sanoi.

Voi hyvin sanoa, että Sardinian ralli oli Pajarin uran upein esitys MM-sarjassa. Kärkeen heti alussa ja muilta karkuun.

– Eihän tämä kovin huono viikonloppu ollut, pakko olla tosi tyytyväinen. Auton kehitystyö on mennyt kovasti eteenpäin muutaman kuukauden aikana. Se lupaa tosi hyvää jatkoon. Tämä ei tule yksistään kuljettajasta, vaan tämä on koko tiimin työ, Pajari painotti.

Suomalaistoivo on napannut tällä kaudella WRC2-luokassa yhden voiton ja yhden kakkostilan. Luokan kokonaistilanteessa Pajari nousi jo kolmanneksi.

Ja mikä merkittävintä, Pajari otti ensimmäisen luokkavoittonsa Toyota GR Yaris Rally2 -autolla.

– Se helpottaa omaa tekemistä. Kauden alussa oli jänskä paikka, kun lähti ajamaan uudella autolla, jolla ei ollut aiemmin ajettu. Se on aina vähän arvoitus, miten nopea auto on. Luotto on kuitenkin ollut koko ajan kova ja tämäkin tulos osoittaa, että kyllä tällä kerkeää, Pajari virkkoi.

Algheron iltaan Pajarilla oli selkeä resepti:

– Sokka irti.

Pajari on mukana myös rallin MM-sarjan seuraavassa osakilpailussa, joka ajetaan Puolassa kesäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös nämä