Suomalaisen rallitoivon kisa päättyi tylysti Ranskassa – ”Tiputtiin varmaan 10 metriä”

Roope Korhonen joutui keskeyttämään Ranskan asvalttirallisarjan osakilpailussa.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Bastien Roux
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallye du Var käynnistyi Korhoselta nihkeästi, sillä hän kärsi rengasrikon heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Sen jälkeen suomalaiskuski onnistui kuitenkin nostamaan osakkeitaan ja oli asvalttikilpailussa yhdeksännellä sijalla lauantai-iltapäivänä.

Rallin kymmenes erikoiskoe koitui Skoda Fabia Rally2 -autolla ajaneen Korhosen ja kartanlukija Anssi Viinikan kohtaloksi.

– Meillä oli liikaa kyytiä ja auto lähti vain luistamaan ulos tieltä. Tiputtiin varmaan joku kymmenen metriä alemmalle tielle, Korhonen kertasi tiedotteessaan.

Korhonen lähti kisaan kerryttämään kokemusta asvaltilla ajamisesta. Tällä kertaa taival päättyi ennen viimeistä kilpailupäivää.

– Harmittaahan tämä, kun meillä oli nousujohteinen ralli tähän asti. Täällä oli todella vaikeat tiet ja tämä on kuitenkin Rally2-autolla aika raakaa touhua. Pakko on pitää vauhtia yllä, jos haluaa kehittyä kuljettajana, sanoi Korhonen, joka saavutti tällä kaudella WRC3-luokan mestaruuden rallin MM-sarjassa.

Perinteikkään Rallye du Varin voittoon ajoi lopulta kokenut ranskalaiskuljettaja Yoann Bonato, joka voitti myös Ranskan asvalttirallisarjan mestaruuden. Eric Camilli sijoittui kilpailussa toiseksi jäätyään 18,7 sekuntia Bonatosta.

Korhosen kausi ei vielä päättynyt, sillä hän kilpailee jo tulevalla viikolla Italian rallisarjaan kuuluvassa Monza-rallissa. Korhonen starttaa Monzan legendaarisen moottoriradan ympäristössä järjestettävään kisaan Toyota GR Yariksella. Monzan rallin yhteydessä ajetaan myös GR Yaris Rally Cup -sarjan osakilpailu.

Lue myös nämä