Suomalaiselle rallilupaukselle uran ensimmäinen MM-startti Virossa – ”Haluan vertailla vauhtiani”

Heinäkuun loppupuolella ajettavan Viron MM-rallin osallistujalista julkaistiin maanantaina.
Benjamin Korhola
Benjamin Korhola. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Listan yllättävin ja kenties mielenkiintoisin suomalaisnimi on inkoolainen Benjamin Korhola.

Rallin SM-sarjan SM2-luokkaa johtava Korhola ottaa uuden askeleen ralliurallaan, sillä kyseessä on 20-vuotiaan kuljettajan uran ensimmäinen MM-ralli. Korhola ja kartturi Pekka Kelander osallistuvat Rautio Motorsportin ilmoittamana Viron osakilpailuun WRC3-luokassa.

– Oli jo talvella mielessä, että olisi kivaa osallistua johonkin MM-ralliin ja Viro tuntui loogisimmalta vaihtoehdolta paristakin syystä. Kustannuksien puolesta se on vielä jotenkin mahdollinen ja siellä on myös JWRC mukana, joten saman luokan autoja on varmasti paljon viivalla, Korhola kertoo.

Heinäkuun kolmannella viikolla 20.-23.7. ajettava Viron MM-ralli on siis Korholalle ensimmäinen kilpailu MM-tasolla, joten tavoitteet on asetettu realistisesti.

– Kyseessä on ralliurani ensimmäinen MM-rallistartti. Haluan vertailla omaa vauhtiani MM-tasolla, mutta mitään sen kummempia tulospaineita en aseta itselleni, kertoo Korhola.

Korhola on syystäkin innoissaan tulevasta, ja suuret kiitokset lähtevätkin sekä tiimille että kaikille tukijoille:

– Kiitos Rautio Motorsportille ja kaikille yhteistyökumppaneille, joka tämänkin kisan mahdollistavat.

Korhola ja Kelander ovat tällä kaudella juhlineet SM2-luokassa voittoa Joensuun, Kuopion ja Rovaniemen osakilpailuissa. Ennen kauden kahta viimeistä SM-rallia kaksikon etumatka luokassa on 33 pistettä ennen Henri Hokkalaa.

Katso alapuolelta viime vuoden Viron MM-rallin parhaat palat JWRC-luokan osalta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat