Jari-Matti Latvala iski kaikki valtit pöytään – ”Kalle on Toyotan mies”

Toyotan WRC-talli porskuttaa mukavassa myötätuulessa rallin MM-sarjassa.
Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala
Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksi edellistä valmistajien mestaruutta voittanut japanilaismerkki on vahvasti matkalla kolmanteen perättäiseen titteliin. Kun ajettuna on seitsemän osakilpailua ja jäljellä kuusi, on Toyotan etumatka muhkeat 48 pistettä ennen Hyundaita.

Tällä kaudella Toyota-kuskit ovat ajaneet viiteen osakilpailuvoittoon seitsemässä kisassa. Kolmesti ykköstilaa on juhlinut valikoituja kilpailuja ajava Sebastien Ogier ja kertaalleen sekä Kalle Rovanperä että Elfyn Evans.

Rallin MM-sarjan kuljettajaruletti otti ensiaskeleensa kesäkuun alkupuolella, kun Hyundai kiinnitti Teemu Sunisen Rally1-autonsa rattiin ainakin Viron ja Suomen ralleihin. Vaikka asiasta ei suoraan mainittu, on Suninen korealaisvalmistajan leivissä myös ensi vuonna, jos loppukauden näyttöpaikat sujuvat edes kohtuullisella tasolla.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvalan mukaan hänen miehistöönsä ei ole syytä tehdä muutoksia.

– Jos suoraan sanotaan, niin emme me ole vielä oikein päässeet keskusteluihin tällä puolella. Olemme vielä odotelleet ja varmaan odotellaan sinne Suomen rallin tienoille. Se kisa pitää varmaan vielä katsoa ennen kuin tehdään päätöksiä, Latvala kertoo Rallit.fille.

– Lähtökohtaisesti omat kuljettajat, jotka meillä nyt ovat, niin heidän kanssaan yhteistyön jatkuminen on ensi sijalla. Siitä me lähdemme, että omien kuskien kanssa ainakin ensin keskustellaan.

Paljon riippuu toki siitä, mikä on multimestari Ogierin ajatus ensi kauden suhteen. Latvala kokee, että tällä hetkellä hänen tallinsa dynamiikka toimii erinomaisesti.

– Kokoonpanomme on ollut ehdottomasti toimiva. En itse näe mitään syytä, miksi kokoonpanoa pitäisi vaihtaa. Emme ole kunnolla ehtineet asioista vielä neuvotella, mutta joitain pieniä alustavia keskusteluja on käyty. Olemme sopineet, että myöhemmin kesän aikana sitten juttelemme enemmän, Latvala korostaa aiempaa viestiään.

Puolustavan maailmanmestarin Rovanperän sopimus Toyotan kanssa on katkolla. Suomalaistähden manageri Timo Jouhki kertoi aiemmin, että ovet voisivat olla auki myös Hyundain suuntaan. Latvala kuitenkin muistuttaa Rovanperän pitkästä historiasta Keski-Suomessa päämajaansa pitävän Toyotan rallitallin kanssa.

– Totta kai Timo managerina haluaa kaikki vaihtoehdot tarkistaa. Uskon vahvasti siihen, että Kalle on Toyotan mies. Pystymme tarjoamaan Kallelle paljon. Hän pystyy harrastamaan dritftingiä ja muita kokemuksia, Latvala sanoo.

– Jos Kalle jonain päivänä haluaa, niin hän voi käydä koittamassa myös ratapuolella. Ne ovat varmasti Kallelle tärkeitä juttuja ja sellainen filosofia, mikä on houkuttelevaa. Managerin eli Timon rooli on tietenkin tsekata kaikkien tiimien tilanne, koska Kalle on kaikista kuumin kuljettaja.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin huippuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat