Janni Hussi debytoi rallin EM-sarjassa, vierellä MM-tasoltakin tuttu mies

Ralliin hurahtaneen mediapersoona Janni Hussin ura pikataipaleilla on kovassa nousukiidossa.
Janni Hussi
Janni Hussi. Kuva: Hannu Rainamo/Secto Automotive
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hussin ralliura sai alkunsa Radio SuomiPopin suorasta lähetyksestä keväällä 2022, kun Sami Pajari kutsui naisen kartanlukijakseen viime elokuussa ajettuun Lahti Historic -ralliin.

Sen jälkeen Hussi on viihtynyt pikataipaleilla ahkeraan. Tänä vuonna hän on Heikki Kovalaisen kyydissä rallin SM-sarjassa ja on lisäksi ehtinyt myös lukea nuottia Matias Henkolalle kahdessa kisassa.

Ensi viikolla hiljattain Joel Harkimon kanssa avioituneen Hussin ralliuralle tulee kuitenkin uusi taso, kun hän osallistuu Ruotsin EM-ralliin yhdessä Lauri Joonan kanssa. Joona ajaa päätyökseen tätä nykyä rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa ja kilpailee myös valikoiduissa MM-ralleissa WRC2-luokassa.

Yhteensä Ruotsin EM-ralliin ilmoittautui 46 kuljettajaparia. Joonan lisäksi suomalaiskuskeista mukana on viime vuoden Suomen mestari Mikko Heikkilä sekä Miko Jalava (ERC4) ja uransa ensimmäisen rallinsa ulkomailla ajava Leevi Lassila (ERC4).

Heikkilä on yksi kisan suosikeista, sillä nurmijärveläinen viihtyy nopeilla pohjoiseurooppalaisilla sorateillä. Heikkilän ja Joonan lisäksi pääluokassa kisaavat muun muassa MM-sarjasta tutut Hayden Paddon, Oliver Solberg ja Mads Östberg.

Lue myös nämä

  • Uusimmat