Selivaaralla positiivinen paluu ratin taakse onnettomuuden jäljiltä

Antti Selivaara
Selivaara palasi tositoimiin Lempäälässä. Kuva: Jarno Saari.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-kausi paketoitiin viime viikonloppuna Lempäälän ympäristössä. Antti Selivaara starttasi Subarulla kilpailuun haastavassa tilanteessa, sillä mies oli vielä toipilaana neljä viikkoa sitten tapahtuneen ulosajon jäljiltä.

Porilainen näytti sisukkuutensa ja ajoi alkupätkillä SM2-luokassa viiden joukossa. Ehjällä ajolla jopa palkintopalli olisi ollut mahdollinen, mutta sitten vannerikko päätti kilpailun EK7:lla.

Keskeytyksestä huolimatta kilpailun kulku jätti kuljettajalle positiivisen maun suuhun. Selivaara myös säilytti SM-sarjan pistetaulukossa viidennen sijansa.

– Rallin avauspäivän illan pimeys ja sumu eivät olleet meille se helpoin mahdollinen lähtökohta, kun kuskilla oli lievää epävarmuutta omaan tekemiseen. Eka metsäpätkä olikin melkoista shokkihoitoa, pätkällä kun ei välillä nähnyt mitään. Taisi se auto kerran ojassakin käydä lähes suoralla tiellä, Selivaara huokaili.

– Toinen rallipäivä lähtikin jo paremmin liikkeelle – erityisesti EK5 ja 6 sujuivat varsin hyvin: jäätiin viitosella vain 5 sekkaa luokan pohjista ja kuutoselle kirjattiin 10 sekuntia parempi aika kuin viime vuonna vastaavalle pätkälle.

Kroppa kesti rasitukset

Sitten EK7:lla oikea takapyörä osui kiveen ja vanne halkesi. Leikki jäi tällä kertaa siihen. Selivaara myönsi, että lähti tietoisesti hakemaan luokan kolmatta sijaa. Aamulla sijoitus oli viides, yli puoli minuuttia kolmossijasta. Ennen keskeytystä sijoitus oli neljäs ja eroa oli enää 18 sekuntia.

– Nyt kävi näin, mutta eipä tuo paljoa harmita, kun vielä kilpailun alkaessa ei ollut selvää, pystyykö ajamaan maaliin asti. Kroppa kesti kisan rasitukset, mutta ei se toki paremmaksikaan muuttunut. Minuuttiakaan en silti vaihtaisi pois.

– Yhteistyö kartturi Teemu Horkaman kanssa sujui hienosti. Oli helpottavaa huomata, että uskaltaa edelleen ajaa kilpaa samalla tavalla kuin aiemminkin.

Selivaaran ensi kauden suunnitelmat ovat vielä auki, mutta näihin kaikkiin saataneen vastaus vielä tämän syksyn aikana.

– Nyt on aika kiittää kaikkia tuttuja ja tuntemattomia, joilta olen saanut onnettomuuden jälkeen tsemppiviestejä ja -puheluita. Niitä on tullut toista tuhatta. Iso kiitos kaikesta tuesta!

– Samoin haluan kiittää kaikkia mukana kulkeneita yhteistyökumppaneita ja sponsoreita. Ilman Teitä tämä homma ei olisi mahdollista. Kiitos myös Teemu Asunmaalle ja huipulle huoltoporukalle, Selivaara päätti

Lue myös nämä

  • Uusimmat